Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 151
Nie zapominajmy w tym całym chaosie o ludziach, którzy wciąż stoją przy kasach. Tylko możliwość zrobienia zakupów dzieli każdy kraj od całkowitej paniki.
To samo ludzie którzy wciąż stoją przy liniach produkcyjnych.
Żółwik wszystkim z obsługi sklepów, operatorom linii.
No i nawet "lubianym" powszechnie kierowcom tirów

#koronawirus #handel #zakupy #transport #jedzenie #europa
  • 20
@mitchumi: da się to rozwiązać wprowadzić kasy samoobsługowe. Dostawy żywności z marketów ,zamiast łażenia tam. Niektóre markety to maja. Ograniczyć godziny otwarcia , liczbę osób. Nie doprowadzać do dzikich tłumów jak w ostatnich dniach
@mitchumi: A co z każdym cieciem, który otwiera bramę samochodom wjeżdżającym na firmę?
Co z każdym elektrykiem, który naprawił sygnalizację świetlną, by zapasy mogły dojechać?
Co z informatykiem, który przywrócił do sprawności system, dzieki któremu udało się wysłać te zapasy?

Uspokój się, kraj nie jest sparaliżowany, nadal ludzie pracują normalnie...
@Magik88: :) wiem. Ale zawsze miło coś w swoim temacie przeczytać. Ludzie muszą mówić sobie miłe rzeczy. Sam musiałem w 1 dzień zapewnić infrastrukturę VPN i sprzęt przenośny dla firmy z 800 pracownikami. Jedna osoba napisała mi z podziękowaniami i zaraz było lepiej
@KochanekAdmina a co ty #!$%@? - gumowe rękawiczki, maski, foliowane czytniki to jest nic? Wiem, że słabo, ale jak to sobie wyobrażasz? Masz jakiś pomysł na realne zrewolucjonizowanie technologiczne zawodu ekspedient? Jakby się dało zdalnie sterowane roboty postawić na kasie to można by kasjerki chronić. A tak btw jak chcesz znaleźć kombinezony i zapas najlepszych środków dla pracowników sklepów, skoro brakuje ich juz dla służby zdrowia?
@KozakCzerwony: Które kasjerki #!$%@? dostały maski xDDDDDD Chyba w Rossmanie tylko przebąkiwano coś o tym. Cała reszta nie ma masek. Jedno kichnięcie z wirusem wystarczy do zamknięcia sklepu bo jedna kasjerka chora = wszystkie idą na kwaranntane. Jak sklep zamknięty to ci kierowcy mogą se iść po parkingu pojeździć.
A tak btw jak chcesz znaleźć kombinezony i zapas najlepszych środków dla pracowników sklepów, skoro brakuje ich juz dla służby zdrowia?

@KozakCzerwony: Państwo z gówna i kartonu tak los nam zgotowało. Niemieckie koncerny powinny mieć dostęp do takiego sprzętu nawet po zawyrzonej cenie. Stać ich. Koszt mniejszy niż zamknięcie sklepu.
@KochanekAdmina odebrac papiery z rozładunku przez telefon xD? Nie wspomnę, że sporo kierowców samych rozładowuje towar. I gdzie ja porównałem kierowcę do kasjerki - porównałem do takich dzbanów jak ty, którzy siedzą w domu bezpiecznie i #!$%@?ą komentarze #!$%@?ąc, że to kierowca nie może się zarazić. Owszem może i to bardziej brawdopodobne niż myślisz.