Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 156
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szyy: According to eHealthInsurance, for unsubsidized customers in 2016, "premiums for individual coverage averaged $321 per month while premiums for family plans averaged $833 per month.

Mogę Ci podesłać pasek płacowy żebyś zobaczył ile ściąga kulejący NFZ z którego ledwie da się korzystać. Dlatego prawie wszystkie firmy oferują prywatne ubezpieczenie zdrowotne... tak jak i korporacje w USA. Nie jesteś special snowflake że firma Ci to opłaca.
  • Odpowiedz
III 2020 Wykopki nadal myślą, że jeden z najbogatszych ludzi świata Donald Trump, który został prezydentem USA, to idiota, a nie człowiek realizujący politykę poprzez kontrowersyjne tweety trafiające do jego elektoratu.
  • Odpowiedz
@Sayong: Ale te wszystkie firmy prywatne dzialaja tak, ze jak masz goraczke, to dostaniesz ibuprom. Kazda z z frim typu luxmed etc. ma podpisana umowe z poz albo szpitalem, bo jak sie cos dzieje, to jestes na pelnej odwozony do panstwowgo szpitala. Szalom
  • Odpowiedz
Republikanie to ci wiecznie źli, Demokraci zawsze cacy, nie? xDD

@NukeOps: nie wiem, skąd wysunąłeś taki wniosek, bo na pewno nie z mojego wpisu. Natomiast konkretnie w przypadku reakcji na koronawirusa Republikanie zdecydowanie stoją po złej stronie historii. Ich zacietrzewienie ideologiczne sprowadza na tej kraj klęskę.
  • Odpowiedz
@AkyszLewusie: tutaj też nic nie ma :) Jedynie respiratorów jest spoko, ale to jest pochodna patoli tego systemu - bo tutaj ludzie nie idą do doktora aż już naprawdę umierają i wtedy są potrzebne te respiratory (nie tylko w kontekście korony, na co dzień tak jest)
  • Odpowiedz
@szyy: a co sądzisz o piątkowym wystąpieniu Trumpa, ogłoszeniu stanu wyjątkowego i nowej formy badań wprowadzonej przez Roche? Wyglądało jakby mieli sensowny plan na najbliższych kilka tygodni.

@mbieleckidev: ten strumień działań jest sensowny, ale to jest faza odpowiedzi na epidemię. Natomiast wcześniej powinna być jeszcze faza unikania lub ograniczania rozmiaru epidemii, której tu nie ma, a która ograniczyłaby koszty tej fazy odpowiedzi. Przyczyną są oczywiście interesy. Partia Republikańska
  • Odpowiedz
According to eHealthInsurance, for unsubsidized customers in 2016, "premiums for individual coverage averaged $321 per month while premiums for family plans averaged $833 per month.

Mogę Ci podesłać pasek płacowy żebyś zobaczył ile ściąga kulejący NFZ z którego ledwie da się korzystać. Dlatego prawie wszystkie firmy oferują prywatne ubezpieczenie zdrowotne... tak jak i korporacje w USA. Nie jesteś special snowflake że firma Ci to opłaca.

@Sayong: Czyli w skrócie: płacisz $321 miesięcznie
  • Odpowiedz