Wpis z mikrobloga

@szunis: Ja tam lubię beton, ale akurat nasz rynek zgwałcili - zresztą, nie tylko nasz. Szczytowe osiągnięcie kieleckiego rynku to PRL - i imo ten kszałt i otwarcie dla ruchu powinni wrócić.

Te debile niby wracają do historycznych kształtów rynku - no niby spoko, ale wtedy to był plac targowy często xD na wuj mi teraz takie coś xD.

Dzisiaj można by trochę go unowocześnić, np herb Kielc dać z
S.....S - @szunis: Ja tam lubię beton, ale akurat nasz rynek zgwałcili - zresztą, nie...

źródło: comment_15841067308zRscIWr1smMDDK692pyGJ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: Żadnego otwarcia dla ruchu. Zamknięcie Rynku i przyległych ulic to była najlepsza decyzja. Jeszcze rewitalizacja Bodzentyńskiej i stworzy się całkiem przyjemny obszar w centrum.
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: Sienkiewce mogła by pomóc gastronomia. W weekendy w lokalach na bulwarze przy Silnicy nie znajdziesz wolnego stolika. Na Sienkiewicza kawiarni i brak, ale za to 20 kantorów.
  • Odpowiedz
@jackill: zgodze sie, ze najemcy tam czesto sa z poprzedniej epoki. Nie zm8enia to faktu, ze Sienkiewicza nie dziala tak sprawnie jak Piotrkowska. Handel wyssaly galerie ¯\_(ツ)_/¯. Imo otwarcie dla aut pomogloby tu i ulica stalaby sie bardziej dostepna. Sam majac wybor Sienk/galeria biore galerie, bo jest po prostu szybciej.
  • Odpowiedz
@Student_AWAS: Ale ja właśnie o tym - handel jest i będzie w galeriach bo ludziom tak wygodniej. Natomiast Sienkiewka może stać się centrum rozrywki - kawiarnie, puby, restauracje, działalność artystyczna a może i jakieś luksusowe sklepy, nie sieciówki. Wychodzisz po 21 na miasto to poza kebabami i McDonalds nie ma gdzie wejść/zjeść w tych rejonach.
  • Odpowiedz