Wpis z mikrobloga

https://gazetakrakowska.pl/derby-krakowa-2020-skandal-pilkarz-wisly-zostal-trafiony-rzucona-z-trybun-butelka-po-wodce/ar/c2-14837522

Mamy „dogrywkę” po wtorkowych derbach Krakowa. Na jednym z ujęć widać, że gdy wiślacy cieszyli się po pierwszym golu, z trybun stadionu Cracovii poleciała butelka po wódce i trafiła jednego z piłkarzy „Białej Gwiazdy”. Nie widać dokładnie, czy w Jakuba Błaszczykowskiego czy w Lukasa Klemenza. Zawodnicy z ul. Reymonta nie zareagowali, zajęli się grą, ale mieli mnóstwo szczęścia, że żaden z nich nie został trafiony w głowę.

#wislakrakow #cracovia #ekstraklasa #derbykrakowa
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Baton332: i d------i Wiśle gigantyczną karę, mam cichą nadzieję, że te -30 dla cracovii już po rundzie zasadniczej, ewentualnie na początku nowego sezonu, to za kupowanie meczów, za wybryki drugie tyle
  • Odpowiedz
@etikan: xDDD

To dziecinne odbijanie piłeczki nie ma najzwyczajniej sensu, bo za chwilę ja mogę znowu odbić i przypomnieć rakietnice strzelające w sektor gości, ty zaraz znowu cofniesz się kilka lat, a w pewnym momencie znajdziemy się w 1906 roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zamykanie stadionu czy nawet trybuny nie jest dla mnie żadną drogą, chciałbym żeby gość został zidentyfikowany przez monitoring i ukarany, najlepiej finansowo
  • Odpowiedz
@tr0llski: Okej dziwi mnie tylko duże nagłośnienie sprawy w tym przypadku. Jak to się działo u was to była cisza

A tak btw. Weźcie probierzowi wywieście jeszcze kilka takich flag przypominających wynik derbów to może jebnie tym wszystkim i wróci sobie tam skąd przyszedł....
  • Odpowiedz