Wpis z mikrobloga

• 71
Myślicie ze pizza z ananasem do przegięcie? To ja wczoraj spróbowałem przepis z #kuchniamg78 i zrobiłem pizze z bananem ( ͡º ͜ʖ͡º) muszę powiedzieć że pozytywnie mnie zaskoczyła, bo na prawdę nie wiedziałem czego się spodziewać. Na wierzchu sos, mozzarella, szynka, banan i curry. Banan z curry świetnie się komponuje i jeszcze będę eksperymentować z tym połączeniem ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pizza #gotujzwykopem
Brant - Myślicie ze pizza z ananasem do przegięcie? To ja wczoraj spróbowałem przepis...

źródło: comment_1583393638QNwSs7rXZEPHST3gPVA3n3.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@sicerto bardzo elegancka pizza () jak lubisz chrupiące ranty to polecam przed włożeniem do pieca posmarowanie ich oliwą ;) a długo piekłeś? Bo trochę tam reszta też blada :D
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Brant: Posmarowałem oliwą, tylko nie wiem czy nie za wcześnie, bo robiłem 2 akurat. Piekłem 6 minut samo ciasto, a potem drugie tyle ze składnikami, może trochę dłużej nawet, nie pamiętam dokładnie. Eksperymentuję z czasem, ale wcześniej nie wychodziły mi takie blade. Pizzę robię na stancji, w beznadziejnymfi piekarniku. Nawet nie ma grzania od dołu i nie wiem czy termoobieg w ogóle działa. Coś tam niby huczy xd. No i
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@sicerto hm, to rzeczywiście długo piekłeś. A wyjąłeś trochę częściej ciasto z lodówki żeby zdążyło się ogrzać? Ja piekę wyżej, żeby przy grzałce było. Dałbym na samą górę ale nie mam tej łopatki do wrzucania to bym sobie łapy popalił xd Plus to że na kamieniu ;) zobacz na fb Klub Miłośników Pizzy na Facebooku, trochę tam porad można znaleźć, ale ostrzegam bo to kulinarna elektroda xD
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Brant: Wyjąłem wcześniej, żeby ciepłe było. Zaraz zabieram się za kolejną dla dziewczyny na pociąg. Ciasto wyrastało całą noc. Na razie muszę przystopować z pizzą, bo się strasznie ulałem przez zimę xs
  • Odpowiedz
Ubóstwiam hawajską i to głownie właśnie przez ananasa. Właściwie ostatnio nawet w Pizzerii Złota 65 troche pokombinowalismy i ananasa dorzucilismy do capriciosy. Całkiem nieźle to smakowało... inaczej i co najważniejsze na wypasie na pełnoziarnistym cieście
  • Odpowiedz