Aktywne Wpisy
luke-mat +929
Święta się zbliżają, a więc wożenie rodziny samochodem.
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
Pamiętaj, jeśli rodzina powie Ci "każdy płaci za siebie" i nie chce zapinać pasów.
Masz prawo powiedzieć: "Zapinasz pasy lub wysiadasz"
80kg Pasażer za kierowcą, bez pasów, przy stłuczce przy 50km/h uderza w fotel kierowcy z siłą 2 ton
#samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz
klaudia-hadalala +218
Dziś mija dokładnie 25 lat od premiery „Kinematografii” Paktofoniki. 💿
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
Płyta, która zdefiniowała polski hip-hop i całe pokolenie lat 90. Aż trudno uwierzyć, że to już ćwierć wieku.
Kto zdzierał kasetę w walkmanie i do dziś zna „Chwile ulotne” na pamięć – plusuje. Reszta scrolluje dalej. ✊
#paktofonika #muzyka #nostalgia #gimbynieznajo #wykop30plus
źródło: IMG_4939
Pobierz

Jest to mój pierwszy program poprowadzony od początku, do końca
Pisałem w pythonie korzystając z biblioteki tkinter
https://pastecode.xyz/view/16c6a38f
#python #naukaprogramowania #programowanie
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli chcesz, to mogę cię zawołać do następnego programu który stworzę, mam nadzieję że składnia będzie duzo lepsza :)
1.
# Importowanie biblioteki tkinter i skrócenie jej nazwy dla ułatwienia dalszego wywoływania, tzw "alias"- ten i inne podobne komentarze są raczej zbędne - z kodu wynika co to jest i jest to czytelne bez komentarza.2. nazewnictwo.
a) o wiele lepiej używać angielskiego. Trochę gorzej używać polskiego. najgorzej - mieszać to bez uzasadnienia (przy czym uzasadnienie to np. nazwy własne których wygodnie użyć, a nie widzimisię)
b) nazywaj rzeczy
1. nie używaj ścieżek na sztywno - bo ktoś inny komu udostępnisz swój program może nie mieć dysku E i na nim katalogu programowanie itd. W taki stanie jak jest teraz to nikt oprócz ciebie z tego programu nie skorzysta :) Zamiast tego używaj ścieżek względem aktualnego katalogu w którym jest program (a w przyszłości zastanów się nad instalatorem ale to na później)
2. zwykle komentarze daje się tam, gdzie
Pisałem ten program 7 godzin prawie z rzędu i najbardziej co nie ma sensu, to te komentarze :P
Dziękuję za rady i na pewno je wdrożę do następnego kodu
Co to jest "CR"?
Za dużo komentarzy
poprawić nazywanie zmiennych i zamykać kawałki kodu w funkcjach
Dzięki za pomoc
Tutaj jest prezentacja działania programu: https://streamable.com/pcpdv
import os...
katalog_programu =