@powodzenia: Jeśli GasCheck dziedziczy po Diagnoza i w konstruktorze Diagnoza tworzysz nowy GasCheck to wjebujesz się w nieskończony łańcuch tworzenia, który powoduje przepełnienie stosu (StackOverflow)
Przebiega to tak: 1. Wywołujesz konstruktor klasy Diagnoza 2. W jego konstruktorze tworzysz nową klasę GasCheck 3. Klasa GasCheck dziedziczy po Diagnoza, więc wywołuje też konstruktor Diagnoza 4. Patrz punkt 1
@powodzenia masz gdzieś cały ten kod? Jak wygląda klasa gasCheck? Na początek wyrób sobie nawyki nazw klas z dużej litery i zdecyduj się jednak na angielski w całości.
@powodzenia @Myzreal ma rację. Obliczenia gazu rób w klasie dla gazu.
Jak chcesz zrobić sobie wypisanie wszystkiego to może zacznij od testów jednostkowych. Sam program powinien mieć osobną klasę do zabawy tym. Jakąś główną uruchomieniową. I tam w metodzie main twórz obiekty i wywołuj sobie metody. Ale lepiej to w testach robić. Od razu masz pokrycie.
@Myzreal: @e__e: udało mi się zrobić co założyłem, ale jest jeszcze coś ponieważ mam teraz na sztywno wpisane wartości kiedy była ostatnia wymiana świec i ostatni serwis gazu, chciałem je pozmieniać setterami będąc w klasie Diagnosis
@powodzenia: Chrystusie Nazareński, weźże zmień te "Candles" na "SparkPlugs", bo ktoś pęknie ze śmiechu i będziesz go miał na sumieniu (╯°□°)╯︵┻━┻ Chyba, że celowo robisz #angielskiztuskiem , wtedy spoko (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Komentarz usunięty przez moderatora
Przebiega to tak:
1. Wywołujesz konstruktor klasy Diagnoza
2. W jego konstruktorze tworzysz nową klasę GasCheck
3. Klasa GasCheck dziedziczy po Diagnoza, więc wywołuje też konstruktor Diagnoza
4. Patrz punkt 1
Na początek wyrób sobie nawyki nazw klas z dużej litery i zdecyduj się jednak na angielski w całości.
Jak chcesz zrobić sobie wypisanie wszystkiego to może zacznij od testów jednostkowych. Sam program powinien mieć osobną klasę do zabawy tym. Jakąś główną uruchomieniową. I tam w metodzie main twórz obiekty i wywołuj sobie metody. Ale lepiej to w testach robić. Od razu masz pokrycie.
package com.company;
public class lpgCheck extends diagnosis
@e__e: On klasy z małej litery nazywa a chcesz żeby unity ogarnął :P
od dziś klasy nazywam z wielkiej litery (╯︵╰,)
ponieważ mam teraz na sztywno wpisane wartości kiedy była ostatnia wymiana świec i ostatni serwis gazu, chciałem je pozmieniać setterami będąc w klasie Diagnosis
na linii 13
źródło: comment_1583011044ICpMQ89vn8CBCJd7fvcFfV.jpg
Pobierz@UnitrA: co 30k
źródło: comment_1583011600knoxtVObbiBrzXAA2FjZID.jpg
Pobierzudało mi się przywołać te metody w klasie main:
źródło: comment_1583012163osY2wIdgpACo2hT1gJw4Ni.jpg
PobierzChyba, że celowo robisz #angielskiztuskiem , wtedy spoko (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Spark plugs