Aktywne Wpisy
ziemniak_na_export +173
Odchodzi moja kotka. Jest z nami 10 lat. Tydzień temu zaczęła mniej jeść, walczyliśmy o nią, ale dzisiaj przyszła diagnoza - chłoniak.
Jestem 30+ facetem, w gabinecie się rozkleilem, przy kobietach. Ale to było silniejsze ode mnie.
Kot ma wodobrzusze. Po interwencji weta jest lepiej, ale to chwilowe, potrwa pewnie do jutra. Nie jest w stanie agonalnym. Dostala tez porzadna dawke lekow przeciwbolowych, jest spokojna, teraz sobie drzemie. Nie czuje bólu, mam nadzieję.
Jestem 30+ facetem, w gabinecie się rozkleilem, przy kobietach. Ale to było silniejsze ode mnie.
Kot ma wodobrzusze. Po interwencji weta jest lepiej, ale to chwilowe, potrwa pewnie do jutra. Nie jest w stanie agonalnym. Dostala tez porzadna dawke lekow przeciwbolowych, jest spokojna, teraz sobie drzemie. Nie czuje bólu, mam nadzieję.

Uli_Kunkel +180

To jest taki negatyw-pozytyw ( ͡º ͜ʖ͡º) w sensie pod światło widzę normalne kolory a nie odwrócone. Czy wystarczy zeskanować zwykłym skanerem i powiększyć w jakimś programie graficznym?
To jedyne zdjęcie mojego ojca z dzieciństwa, chciałabym mu to powiększyć i wywołać (czy tam wydrukować) na papierze.
#fotografia #fotografiaanalogowa
źródło: comment_15829983783lLI89mzHefjCe6sJSJJWS.jpg
PobierzRozwiązanie 2: rzutnik do slajdów i fotografujesz ekran.
Skanowanie slajdu zwykłym skanerem daje bardzo marne rezultaty.
@RandomowyMirek
@marcin_k
Dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi!
@faramka: ... to się slajd nazywa ( ͡° ͜ʖ ͡°) ... zwykłym skanerem nic z tym nie zrobisz, musisz poszukać kogoś ze skanerem do slajdów, ProfiLab zrobi ci profesjonalny skan takiego slajdu, dostaniesz ogromny plik do edycji w Photoshopie czy innym Gimpie
https://www.spidersweb.pl/2015/03/smartfon-jako-skaner-negatywow.html
@RandomowyMirek
@marcin_k
@RobertKowalski
@Odczuwam_Dysonans
Właśnie się okazało, że znajomy ma skaner do slajdów (。◕‿‿◕。)