Wpis z mikrobloga

Jestem geniuszem! Wpadłem na pomysł i uprościłem przepis na bimberek zaprawiany cukierkami lodowymi. Nie traci mocy i ma dużo więcej smaku cukierków.
Potrzeba:
3 opakowania cukierków lodowych z biedronki, ale oryginalne ice są lepsze. Nie było w sklepie.
0,75l bimbru o mocy wg. uznania. U mnie jakieś 55-60%
Blender kielichowy z funkcją kruszenia lodu.
Przepis:
Wsyp, wlej, (kolejność jest ważna! Jeżeli bimber wlejemy do kielicha, a potem wrzucamy cukierki, to może chlapać, a strat na trunku nie chcemy)
Bzzzyk!
Na dnie robi się coś jakby kruszony lód z drinka.
Wszystko przelewamy do słoja, zakręcamy i trzepiemy słojem jak #konzwalony

#gotujzwykopem
Pawery1 - Jestem geniuszem! Wpadłem na pomysł i uprościłem przepis na bimberek zapraw...

źródło: comment_15825682102SPnNpzjqe6F41mX1yiNxl.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klimatyzator: wszystkie przepisy z którymi się spotkałem opierały się na rozpuszczeniu cukierków w wodzie na małym ogniu, ostudzeniu i wymieszaniu. Traciło się procenty i smak.
Ale skoro studenci robią to blenderem, to odkryłem koło na nowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz