Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mystoo: Ja to czasami tak się zamyślę, że nawet muzyki nie chcę mi się słuchać. To jest postępowe. Ciekawe, kiedy przejdę do poziomu, w którym nie będzie mi się chciało nie chcieć?
  • Odpowiedz
@pepushe: dopaminy mam chyba właśnie za dużo, bo często wale konia i nałogowo wpieprzam słodycze, być może właśnie przez ten nadmiar dopaminy mam rozregulowany układ nagrody? nwm
  • Odpowiedz
@pepushe: wiem o tym, ale cięzko tak długo wytrzymać kiedy jest się zauleżnionym od masturbacji. poza tym nawet jak nie wale przez jakiś czas, to apatia i tak się mnie trzyma
  • Odpowiedz
@Mystoo: ponieważ nie dajesz swojemu mózgowi realnej szansy na powrót do równowagi. po tygodniu, maksymalnie dwóch od wstrzymania poczujesz o czym mówię
  • Odpowiedz
@Leevvir: żeby zacząć ćwiczyć albo medytować to musiałbym mieć chociaż odrobinę motywacji i samozaparcia, a po powrocie z pracy do domu zazwyczaj łapie mnie taka apatia, że nawet nie chce mi się iść do kuchni żeby sobie obiad odgrzać, więc co dopiero treningi

@pepushe: chciałbym żeby to było takie łatwe
  • Odpowiedz
@Mystoo: Idealnie opisałeś moją sytuację. Taka rezygnacja już na samym starcie, nie ważne co należy zrobić.
Wolne chwile spędzam leżąc i gapiąc się w ścianę, myśląc.
  • Odpowiedz
@Mystoo: właściwą różnicę w swoim samopoczuciu poczujesz dopiero w momencie gdy mózg zregeneruje się do pewnego stopnia (przełom 3 i 4 dnia). trzymam kciuki za Ciebie, a jeśli czujesz, że temat wymyka się spod kontroli zawsze możesz zwrócić się z tym do specjalisty. trzymam kciuki za Ciebie mireczku
  • Odpowiedz
@pepushe: dzięki mirku () kiedyś udało mi się wytrzymać prawie 4 tygodnie i rzeczywiście zauważyłem sporą poprawę, ale to było dawno temu, dziś pewnie będzie mi ciężej tyle wytrzymać
  • Odpowiedz
@Mystoo: daję sobie rękę uciąć, że po tygodniu poczujesz ogromną różnicę. musisz być bardzo uważny i kontrolować impulsy, ucinaj temat w momencie gdy tylko będziesz czuł, że zaczynasz mieć ochotę. samokontrola i dyscyplina, szczególnie w tym temacie wymaga nieco ogarnięcia ale wszystko jest na wyciągnięcie reki. ʕʔ
  • Odpowiedz