Wpis z mikrobloga

• 0
Witajcie #modelarstwo, chciałbym zacząć przygodę z modelarstwem, aczkolwiek zastanawiam się jakie narzędzia na początek musiał bym zakupić? Wiem że przydadzą się jakieś pilniki, pincety, i obcinaczki/nóżyki, szukałem na internecie jakiś zestawów narzędzi dla początkujących, ale chciałem się poradzić ludzi którzy faktycznie się tym zajmują, dziękuję
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@kozaqwawa to mam misję na ten tydzień, u mnie w mieście nie ma modelarskiego już wiec musze się namęczyc żeby znaleźć osobno wszystko ¯_(ツ)_/¯ dziękuję tobie i wszystkim. Którzy odpowiedzieli
  • Odpowiedz
@Quokaa: Jeśli klej, to polecam w typie Extra thin, niekoniecznie musi być tamiya. To rzadki klej, który wnika w plastik i "spaja" dwa kawałki ze sobą nie zostawiając śladów. Dla mnie to największe odkrycie odkąd wróciłem do modelarstwa 1.5 roku temu:)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@knoor kiedyś jak sklejalem jeden model parę lat temu użyłem właśnie takiego, I służył mi dość długo nawet do sklejania innych rzeczy typu piloty, kontrolery itp ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kartkowka_z_grilla właśnie tak patrzyłem po różnych sklepach w moim mieście i nic takiego typowo modelarskiego nie ma, ale myślę że jakoś da radę znaleźć to co potrzebuje
  • Odpowiedz
@Quokaa jeżeli będziesz planował zakupy w internecie to z modelarskich polecam mojehobby.pl i agtom.eu. Ten pierwszy posiada program lojalnościowy w którym zbierasz punkty i wymieniasz na cokolwiek z oferty sklepu.
  • Odpowiedz
@Quokaa: ja też polecę agtom, bo kupować w małych lokalnych sklepach, szczególnie takich nie stricte modelarskich a wielobranżowych to słabo - u mnie niekiedy nie wiedzą co sprzedają.

A do listy dołożyłbym jeszcze jakąś szpachlówkę.
  • Odpowiedz