Wpis z mikrobloga

@Kjedne: A wiesz, że podzielenie się wiedzą zajęłoby ci trzy minuty pisania na klawiaturze i dzięki temu mógłbyś mnie doedukować, zamiast kazać mi p-------ć się z czytaniem jakiegoś dokumentu o rozmiarze Starego Testamentu?
  • Odpowiedz
@HarvestinSeason: tzn Parlament w praktyce jak już to może coś blokować i prowadzić działalność typu "soft" (i nie mam na myśli tutaj, czasami wg mnie słusznie wyśmiewanych rezolucji w sprawie dzieci w Somalii), głównie sprawując kontrolę i tego typu rzeczy.

Ale to fakt, że twarda władza legislacyjna należy do Rady (w praktyce) a Parlament może conajwyżej robić za kontrolującego, hamulcowego itd. Więc w przydatku podatku od mięsa w praktyce Parlament
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@HarvestinSeason: jprdl,ale ty nestes naiwny ;) tobie sue wydaje, ze weto takiego kraiku jak polska cos znaczy? Jesli rozwazyc hipotetyczny zakaz produkcji miesa w oecd i bylby on popierany przez taka kanade, niemcy, czy usa, to te kraje zastosuja po prostu dyplomacje ofensywna : dawaj zgode, bo cie wyjebiemy.

Zreszta: zgrabnie odbiegles od tematu. Juz ci nie przeszkadza nadrzedne gremium w oecd, przeszkadza ci, ze decyzje w europarlsmencie zapadaja przez
  • Odpowiedz
@kurczok: Tak, bo jeżeli jesteśmy członkiem stowarzyszenia na równych zasadach, jeśli nas do tego zaprosili to jesteśmy im do czegoś potrzebni, a weto to weto.

Nie przeszkadzało mi od początku, bo jak podpisujemy umowę to się zgadzamy na to, żeby jej warunki były nadrzędne wobec naszego przyszłego widzimisie. A głosowanie w Europarlamencie mi przeszkadza, bo hipotetycznie mogłoby wymuszać na nas rezolucję bez naszego poparcia. Jak podpisujesz papierek na kredyt to
  • Odpowiedz