Wpis z mikrobloga

https://worldoftanks.eu/pl/news/general-news/sandbox-february-results/

Czyli tak:

1. Super wspaniały i w ogóle niesamowity pomysł na "rebalans" burzaków poszedł do piachu - ale jeszcze się nie poddali, pierdu pierdu że chcą "przeprojektować mechanikę zadawania obrażeń OBekami", szczegółów brak.
2. Super wspaniały i w ogóle niesamowity pomysł "rebalansowania" artylerii (pociski OB bez ogłuszenia, pociski OB już magicznie z ogłuszeniem + przeciwpancerne, na c--j to komu - nie wiem) poszedł do piachu - ale, ponownie, jeszcze się nie poddali i coś kminią, szczegółów brak.
3. Zmiany w drzewkach - zostają. Po c--j, nie wiem.
4. Czołgi które po zmianach dostaną status "specjalnych" i "kolekcjonerskich" będzie można kupić za srebro - dotyczy to też pojazdów z tieru X (T-62A + AMX 30B). Ani słowa jak dokładnie ma to wyglądać, zwłaszcza w przypadku wysokotierowców, więc na wszelki wypadek radzę kupić je już teraz - bo coś czuję przez mocz że mogą d-----ć na te czołgi cenę z kosmosu, po kilkanaście milionów sreberek.
5. Zwiększona pula HP - zostaje. Bardzo fajn.
6. Rebalans amunicji - ani słowa, więc wszystko zapowiada że został po raz kolejny przełożony. Cóż za zaskoczenie.

#wot
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

5. Zwiększona pula HP - zostaje. Bardzo fajn.

@mnik1: Dla low tierów. Co jest pozytywne, mniej tiltu, natomiast grając wyższymi tierami będzie okazja do robienia większych obrażeń.

Ogólnie oceniam pozytywnie działanie WG w tym przypadku.
1)
  • Odpowiedz
@MateriaBarionowa: I jaką korzyść wniosłaby ta zmiana? Skoro jest pełno czołgów, których 'gold' ma zupełnie inne parametry. Su-100Y ma na goldzie większy dmg, mniejszą pene. Brytyjskie wieżowe TD mają pociski HESH. ISU-130 ma taką samą sytuację co SU-100Y. Francuskie czołgi 5-7 tieru na dziale 100mm mają o 10% większą alfę na goldzie. To takie pierwsze lepsze przykłady, które mi przychodzą do głowy. Unikalną cechą tych pojazdów jest właśnie ten nietypowy
  • Odpowiedz
@Bioenergoterapeuta: ale co mają do tego wyjątki? Wyjątki dlaej pozostaną wyjątkami. Generalna zasada że albo bierzesz amonicje z mniejszym prawodopodobienstwem przebicia robisz wiekszy demejdź albo pewniejsze przebicie i mniejszy demejdż jest logiczne dla zabalansowania siły, bo teraz jest tak że poprostu kupuje się lepszą amunicję, co jest sytuacją pay to win, mi się to nie podoba.
  • Odpowiedz
@MateriaBarionowa: No nie pozostaną, bo wg twojej pierwotnej logiki chcesz ściąć dmg każdej ammo premium. Ciekawi mnie ile masz wn8, bo niemal każdy klaskający pośladkami ze szczęścia na możliwość obcięcia dmg na ammo premium, nie jest raczej topowym graczem. Takie zmiany sprawia tylko tyle, że meta czołgów pójdzie jeszcze bardziej w kierunku pancernych abominacji (ebola, chief na wieżę, 430u) i będą jeszcze mocniejsze w walce close combat. Wynikiem tego będzie
  • Odpowiedz
@MateriaBarionowa: To posłuchaj kogoś, kto na tej grze przysłowiowo zęby zjadł, bo ścięcie dmg na prem ammo da tylko tyle, że pancerne czołgi, które można było ruszyć tylko goldem lub HE będą żyć dłużej i dłużej oddawać standardową ammo z większym dmg niż ta, którą będzie dostawać. Egoistycznie to nawet wolałbym, żeby takie zmiany wprowadzili, bo grałoby się o wiele łatwiej czymś z pancerzem. Ale globalnie większość ludzi nie poradziłaby
  • Odpowiedz
@GhostTrick: Jop, słuszne spostrzeżenie. Chyba jakieś roszady personalne były uskuteczniane w "departamencie balansu", bo od jakiegoś już czasu sytuacja mocno znormalniała - nowo wprowadzone czołgi premium już nie są OP jak jasna cholera, nowo wprowadzone linie (czyli głównie ruskie dwururki) to pojazdy naprawdę dobrze zbalansowane (duża siła ognia, słaby pancerz), a teraz jeszcze info że wycofują się ze zmian, które nie przypadły community do gustu i które nie odniosły zamierzonego
  • Odpowiedz