Aktywne Wpisy

WhoDidThatToYou +1422
Z tą kultową już sceną z filmu Shrek 2 wiąże się ciekawa historia.
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich
Nagrania z castingu na rolę dubbingową Wróżki Chrzestnej były wysyłane do Ameryki, gdzie zapadała decyzja zależna od reżysera castingu amerykańskiego. W naszym castingu wzięło udział kilka kobiet w tym Dorota Zięciowska. Amerykanom bardzo spodobało się jej brzmienie głosu i linia melodyczna dubbingu.
Niestety, pojawiła się równiez informacja, że nie będzie ona mogła zaśpiewać "Holding Out For A Hero" gdyż we wszytkich

mickpl +464
Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy boomerzy mieli zwykłą robotę, całe życie zarabiali przeciętne wynagrodzenie, nie robili karier, interesów czy fikołków - a mimo to praktycznie każdy mieszkanie dostał albo kupił, był w stanie odchować dzieci i jeszcze ma teraz normalną emeryturę.
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu

https://spring.io/guides/gs/securing-web/
Chciałem zrobić sobie tego tutoriala, ale z tego co przeczytałem pozmieniało się w springboocie i tutorial jest zwyczajnie przestarzały i nie ma tam takich annotacji jak:
@EnableWebSecurityczy@WebSecurityConfigurerAdapterprzez co za bardzo nie wiem czy jest sens przerabiania takiego czegoś. Niby oficjalna dokumentacja, niby szatę graficzną spring.io pozmieniali a tutoriale pierwsze z brzegu nieaktualne.Jest się sens z tym bawić czy polecacie jakieś inne materiały/tutoriale ze spring boota? Na pluralsight widzę bieda pod tym względem, podobnie na różnych stronkach.
#spring #springboot #programowanie #naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez moderatora
Nawet jeśli nie musze już używać tych annotacji, na jakiej zasadzie spring boot ustala które urle są permitted a które nie? Z automatu wszystkie są permitted? A security od razu
Wg tego
https://stackoverflow.com/questions/36336550/spring-web-security-is-enablewebsecurity-obsolete
obecnie znajduje się
A przez to ze jak klonuje gitem od razu mam wersje complete czyli gotowy tutorial który mogę sobie porównać z tym co przepisałem to tamten gotowiec tez nie dziala i ma ten sam problem,
źródło: comment_15820936013Eva0gv0tBKwAnzwE56GFp.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
btw jedna metoda z klasy User faktycznie była deprecated, ale z właściwego powodu