Wpis z mikrobloga

Ma ktoś radę co zrobić z tym?

https://spring.io/guides/gs/securing-web/

Chciałem zrobić sobie tego tutoriala, ale z tego co przeczytałem pozmieniało się w springboocie i tutorial jest zwyczajnie przestarzały i nie ma tam takich annotacji jak:
@EnableWebSecurity czy @WebSecurityConfigurerAdapter przez co za bardzo nie wiem czy jest sens przerabiania takiego czegoś. Niby oficjalna dokumentacja, niby szatę graficzną spring.io pozmieniali a tutoriale pierwsze z brzegu nieaktualne.

Jest się sens z tym bawić czy polecacie jakieś inne materiały/tutoriale ze spring boota? Na pluralsight widzę bieda pod tym względem, podobnie na różnych stronkach.

#spring #springboot #programowanie #naukaprogramowania
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LazyInitializationException: Program klonuje gitem, jest 2.2.2, wersja complete wywala z automatu brakujące annotacje, natomiast te annotacje są od 3.2+ w górę. Z tego co widzę wszystkie wersje spring-starter są jedynie dostępne w wersji 2.x o ile ma to jakieś znaczenie.

Nawet jeśli nie musze już używać tych annotacji, na jakiej zasadzie spring boot ustala które urle są permitted a które nie? Z automatu wszystkie są permitted? A security od razu
  • Odpowiedz
@LazyInitializationException: O to, ze tutorialu nie mogę zrobić bo nie da się zaimportować nic z tych poniżej w screenie. Próbowałem zmieniać w pom.xml żeby to znajdywal ale nic nie działało, robiłem oczywiście mvn clean package itp.
A przez to ze jak klonuje gitem od razu mam wersje complete czyli gotowy tutorial który mogę sobie porównać z tym co przepisałem to tamten gotowiec tez nie dziala i ma ten sam problem,
dzeksondzekson - @LazyInitializationException: O to, ze tutorialu nie mogę zrobić bo ...

źródło: comment_15820936013Eva0gv0tBKwAnzwE56GFp.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz