Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +56
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Szukam pomysłu jak ograniczyć koszty związane z parkowaniem, na stronie https://wroclaw.e-abonamenty.pl/ parkowanie wzrosło z kwoty za 1 miesiąc 110->160 na strefę C. Natomiast cena abo dla mieszkańca jest śmiesznie niska tj. 10 zł, właściwie można rzec że pomijalna. Próbował ktoś manewru np meldunku na jakimś mieszkaniu na wynajem, oczywiście nawet moja stopa tam nie postanie np w cenie 50% abo? Właściciel miałby kasę za free (wiem że mało) ale może jest taki rynek usług.
@TompsonzPolski: serio myslisz, ze ktos za 80zl cie zamelduje w swoim mieszkaniu?
są ludzie co rejestrują na siebie po 500 aut, więc czemu np nie mieliby wynajmować np 50 osobom.
@PurpleHaze: @laki1: @TompsonzPolski: 80 zł to mało, ale jak zapłaci 20 osób to robi się konkretna suma. Kojarzę, ze w jakimś mieście w był taki proceder, ale nie wiem gdzie i jak obecnie to wygląda.
@neurofunky: po co się produkujesz i pocisz, mniej emocji, nie wiem nawet czy jesteś mieszkańcem Wrocławia, a jeśli jesteś powinieneś wiedzieć co miasto odwala i jak staje się antymieszkańcowe itp. Co do czy mnie stać czy nie, jak pisałem cena wzrosła prawie dwukrotnie, do tej pory
Komentarz usunięty przez moderatora
@TompsonzPolski: no i to pokazuje dlaczego podniesiono ceny
Sorry ale chyba 100 jebnięć we wrocławiu nie wzięło się znikąd? skąd tu naraz tylu obrońców MPK?
@TompsonzPolski: Bo niektórzy rozumieją, że wszystkie samochody nie zmieszczą się we Wrocławiu. Tańsze miejsca parkingowe są dla mieszkańców, nie dla Janusza co sobie kupił taniej mieszkanie gdzieś pod miastem. Było myśleć wcześniej. 160 złotych to nic w porównaniu