Wpis z mikrobloga

Może wzorem prawactwa jeżdżącego po Polsce autem z banerami antyaborcyjnymi, ustawimy przed Centrum Onkologii w #warszawa baner z lichocką pokazującą co życzy chorym na raka?
Zakładam, że skoro jest taki problem z usunięciem z ulic pojazdów z martwymi płodami, to taki baner też trochę postoi.
Wizualizacja moja, widać napracowanko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazpisu #patologiazewsi #bekazpodludzi #neuropa #tvpis #afera #polityka
advert - Może wzorem prawactwa jeżdżącego po Polsce autem z banerami antyaborcyjnymi,...

źródło: comment_1581665864Rk230sPwkfGbTZLL87xOxA.jpg

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
@holibka: @lewymaro: @Kulek1981: poczytałem właśnie regulamin zrzutka.pl, nie można organizować zbiórek na cele sprzeczne z prawem ( ͡° ʖ̯ ͡°) więc pewnie by usunęli. macie jakiś pomysł, gdzie indziej można się zrzucić?
Może Urban zechce zrobić performens? ( ͡° ͜ʖ ͡°) @TygodnikNIE
  • Odpowiedz
@BoJaProszePaniMamTuPrimasorta: wydaje mi się, że posługiwanie się czyimś wizerunkiem bez zgody nie jest legalne. o ile samo ustawienie banera można pewnie zrobić partyzancko w nocy, i #!$%@? dojdą kto to wykonał, to same zbiórki będą pewnie usuwane.
  • Odpowiedz
@advert dobrze by było się zorientować jaki koszt druku i wynajem przyczepki. Może to nie będzie aż tak duży koszt, żeby organizować zbiórkę.
  • Odpowiedz
  • 9
@advert myślę, że idzie to jakoś ominąć. Ta pani to osoba publiczna (poseł) i akurat wtedy wykonywała swoje czynności, więc wydaje mi się, że upublicznienie jej wizerunki jest legalne. Ale nie wiem jak to wyjdzie w praktyce.
  • Odpowiedz
@advert: Banery na przyczepkach są legalne (o ile parkują legalnie, oczywiście). Wizerunku polityka podczas pełnienia funkcji można używać, o ile rozpowszechnianie wiąże się z pełnioną funkcją (tu się wiąże, informujesz o głosowaniu i zachowaniu podczas głosowania).

Koszt druku (zakładając, że projekt masz za darmo), wynajmu mobila i ekspozycji w ruchu ulicznym przez tydzień to ok 4 tys złotych brutto. (Oczywiście może być taniej bez jeżdżenia, ale musisz znaleźć firmę, która się
  • Odpowiedz
ustawimy przed Centrum Onkologii w #warszawa baner z lichocką pokazującą co życzy chorym na raka?

@advert: To nie jest dobry pomysł, bo tym ludziom jest wystarczająco ciężko, żeby im jeszcze taką wredną mordę pokazywać. Lepiej pod ministerstwem zdrowia.
  • Odpowiedz
@dosiu: @scharlottka: @Andreth: @izkYT: @BoJaProszePaniMamTuPrimasorta: dobra, popytałem wśród znajomych, koszt wydruku banera parę stówek, jakieś ramiaki żeby to powiesić, itp - dużo nie trzeba zebrać, więc się tym zajmę.
macie do polecenia jakiś portal, gdzie na stronie zrzutki nie wyświetla się pełne imię i nazwisko organizatora? oczywiście mogę się zweryfikować przed właścicielem witryny, chodzi mi o to żeby nie wyświetlało się publicznie bo mnie prawactwo pobije (
  • Odpowiedz
@advert przy takiej akcji raczej nie uda się pozostać anonimowym. To już lepiej wziąć ewentualną odpowiedzialność jako grupa a nie jednostka.
  • Odpowiedz