Aktywne Wpisy

groman43 +16
Dobra, wszyscy się pocieszyliśmy i pośmialiśmy z przejęcia #tvpis. Szkoda tylko, że pojawiają się analizy prawne, według których działania ministra Sienkiewicza były nielegalne. Rozumiem, że wywożenie gówna nigdy zbyt piękne nie jest, ale chciałbym żeby przynajmniej odbywało się legalnie. I bardzo niechętnie to powiem, ale wygląda na to że PiS ma rację skarżąc się na Tuska w Brukseli (jakkolwiek kuriozalnie to nie wygląda).

IdillaMZ +6
Taki powinien być plan działania koalicji ws. TVP:
- wycofanie się z nielegalnych działań wobec tzw. mediów publicznych
- dymisja Sienkiewicza
- pokajanie się za niewłaściwe zabranie się za sanację państwa
- przygotowanie odpowiedniej ustawy, która zagwarantuje neutralność mediów publicznych, która da szansę, że Duda się do niej przychyli
Głosowałem na Tuska nie po to by wyrzucił tamtych za wszelką cenę. Ja jestem zwolennikiem naszego pańswa, a nie partii i liczy się
- wycofanie się z nielegalnych działań wobec tzw. mediów publicznych
- dymisja Sienkiewicza
- pokajanie się za niewłaściwe zabranie się za sanację państwa
- przygotowanie odpowiedniej ustawy, która zagwarantuje neutralność mediów publicznych, która da szansę, że Duda się do niej przychyli
Głosowałem na Tuska nie po to by wyrzucił tamtych za wszelką cenę. Ja jestem zwolennikiem naszego pańswa, a nie partii i liczy się

https://patronite.pl/…/10…/gra-o-idlib-i-przyszlosc-erdogana
W ostatnich dniach Syryjska Armia Arabska (SAA) nieustannie atakuje ostatnią zbuntowaną prowincję – Idlib. Turcy desperacko próbują zatrzymać pochód wojsk Asada przy pomocy środków dyplomatycznych, jednak ich nadzieje pokładane w Rosjanach okazują się płonne. Kto tak naprawdę stoi za ofensywą SAA? Rosja, Iran, a może sam Asad? Jak Amerykanie próbują wykorzystać spór Ankara-Moskwa dla własnych celów? Jakie znaczenie Idlib ma dla ekipy Erdogana i czy upadek prowincji mógłby oznaczać koniec rządów AKP w Turcji?
Tego wszystkiego dowiecie się z mojego najnowszego artykułu zatytułowanego "Gra o Idlib". Patroni mogą czytać go od wczoraj, od ok. północy. Standardowy czas dla stawiania długich tekstów przez Lagunę. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
——————–
Tekst widać już na Blogu, jednak zabezpieczony jest hasłem udostępnionym Patronom. ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚ Dopiero jutro, w godzinach popołudniowych, tekst będzie ogólnodostępny dla wszystkich zainteresowanych. Jeśli chcesz czytać moje artykuły z co najmniej 24h wyprzedzeniem, oraz uzyskać jeszcze więcej korzyści, rozważ możliwość wsparcia mojej skromnej działalności na Patronite. Opisałem tam szczegółowo wszystkie benefity, które można dostać w ramach programu "Puls Lewantu 500+". ( ͡º ͜ʖ͡º)
——————–
Jeśli ktoś miał już możliwość przeczytana, czekam na wrażenia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Btw. dodałem dość duży akapit poświęcony ewentualnemu irańskiemu zaangażowaniu w to co Asad wyrabia w Idlib, o czym dyskutowałem z Mireczkami tutaj. W sumie ten wpis utworzyłem właśnie pisząc akapit o Irańczykach. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobra, idę teraz odespać zarwaną nockę. Trzymajcie się tam w tym Idlib. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#lagunacontent