Wpis z mikrobloga

do wszystkich PROGRAMISTÓW PHP, dostałem właśnie pracę jako młodszy programista (jupi :)), z jakich stron najczęściej korzystacie jak szukacie jakichś kursów, skryptów, tutoriali itp. Chodzi mi jednym słowem o strony bez których PROGRAMISTA PHP nie może się obejść.

#informatyka #programowanie #php #kiciochpyta
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cybe: Tak tylko spytałem, bo wiem, że w jakimś wcześniejszym wątku pisałeś, że na młodszego C# krzyknąłeś 2 - 2.2k (dla mnie trochę za mało), a ktoś Ci tam radził 3k. I mnie ciekawiło na ilu stanęło w przypadku młodszego PHP
  • Odpowiedz
@Cybe: to i tak niezle, ja 4lata temu na starcie na pol etatu mialem 900PLN na lape jako student :P I wtedy sie i tak cieszylem z tego.. No ale od czegos zaczac trzeba, teraz nie dosyc ze inna specjalizacja to duzo lepiej ;)
  • Odpowiedz
@applicative_functor: @krzyzakp: no właśnie, myślę, że ogólnie programiści php więcej zarabiają, ale mi głównie zależało na tym, żeby w końcu jakoś się określić, a tak to pracodawca trochę mi w tym pomoże i będę teraz w 90% skupiony na php a po procy dla relaksu będę sobie pisał na androida :)
  • Odpowiedz
@Cybe: Wlasnie to jest najwazniejsze - do ilu mozesz dojsc ;) Choc i tak wazniejszym wg mnie jest czy to co robisz Cie kreci i idziesz do pracy bo chcesz cos potworzyc sensownego (pomijam niektore wymysly klienta z d***, bo to niestety w kazdej branzy sie trafia).

Z tego co kojarze to PHP jest tak popularny ze kokosow nie placa, chyba ze jestem super hiper mega ekspertem i konsultantem w
  • Odpowiedz
@krzyzakp: @applicative_functor: dosyć często widzę, oferty dla programistów php na poziomie 4-5-6 k netto. Więc w sumie za jakiś czas to niezła stawka, poza tym, aktualnie nie myślę o tym, chciałbym po prostu się rozwijać i robić coś ciekawego a nie naprawiać kompy i instalować windowsy.
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: napisałem, że coś pisałem w php, widać poziom im odpowiada jak na młodszego programistę. A co ja mam więcej powiedzieć? Słyszałem o ludziach, którzy w ogóle nie znali języka a poszli, pogadali i dostali pracę. Co mam Ci więcej powiedzieć? Obojętnie aktualnie w czym będę pisał, wszystko co związane z programowaniem to dobrze dla mnie, nauczę się czegoś, poznam ludzi, zobaczę jak się pracuje i tyle. Spodoba mi się
  • Odpowiedz
@Cybe:

Nie mówię, że do KFC. I jasne, że się nauczysz, PHP to język jak każdy inny. Trochę mnie jedynie dziwi to, gdyż PHP to chyba jedyny język gdzie jest więcej programistów jak pracy :)
  • Odpowiedz
@Ragnarokk: dzięki bo na pewno się przyda, mam nadzieję, że będą ze mnie zadowoleni i mam nadzieję też, że się tam będę rozwijał.
  • Odpowiedz