Aktywne Wpisy

lukasj +467
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Fennrir +1073
HoReCa to IMO będzie pikuś w porównaniu do wniosków na kulturę które mają zostać upublicznione za jakieś dwa tygodnie. Tam to dopiero wyjdą miliony na gównocele. Nieironicznie jestem się gotów założyć że będą dotacje na projekty pokroju "zapobieganie marginalizacji transseksualnych karłów" czy coś w tym stylu xD
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda

O co chodzi? Opisuję swoją przygodę z #thelongdark, a Mirki typują, którego dnia zginę (mechanika permadeath: ginę, to tracę zapis).
Osoba, która zgadanie dzień śmierci wygra nagrodę. Więcej szczegółów w tym wpisie.
1 strzał, 2 upolowane zwierzęta
Dzisiaj postanowiłem wybrać się na wieżę obserwacyjną, którą widziałem wiele razy w oddali.
Wybrałem się wcześnie rano. Pojawiła się mgła, ale aktualnie się nią nie przejmowałem. Podczas podróży słyszałem parę razy wycie wilków. Na szczęście wilki nigdy nie wyły z miejsca, do którego się wybierałem.
W leśnej wieży obserwacyjnej znalazłem parę nieistotnych drobiazgów... oraz dodatkową amunicję do karabinu :D yeah.
Zdrzemnąłem się chwilę w wieży obserwacyjnej, by przeczekać coraz gęstszą mgłę. Podczas drogi powrotnej powrotnej mgła zniknęła. Widoczność poprawiła się w dobrym momencie, bo podczas beztroskiego spaceru prawie wpadłbym na grupę wilków.
Byłem już blisko mojej chatki z kanadyjską flagą, gdy zauważyłem, że za rogiem wilk zabija właśnie jelenia. Super! Sprint do chatki po karabin myśliwski (miałem ze sobą tylko naboje - karabin jest ciężki i często nie zabieram go ze sobą, gdy chcę przeszukać nowe miejsce). Załadowałem naboje i wychodzę.
Podchodzę do wilka. Ten podnosi głowę i warczy. Na szczęście stoi nieruchomy przy swojej zdobyczy. Łatwy cel.
Celuję. Oddaję jeden strzał. Wilk zapiszczał i padł obok jelenia. Dwie zwierzyny moje. Dwie nowe skóry, trochę wnętrzności (do craftingu) i ponad 10 kg mięsa. Pięknie :D
Zebrałem mięso, skóry, wnętrzności zwierząt i chciałem wrócić do chatki. Znajdowała się paręset metrów od mojej zdobyczy, więc nie powinien to być problem. Nieoczekiwanie wyskoczył na mnie wilk :D miałem ze sobą ponad 10 kg mięsa, 2 świeże skóry i masę wnętrzności, więc łatwo mnie było wyczuć. Nic dziwnego, że był taki agresywny.
Wyciągnąłem flarę, by móc awaryjnie ją odpalić. Starałem się nie odwracać plecami do wilka (wtedy najprawdopodobniej zaatakuje) i powoli udało wycofać się do chatki.
Jest dobrze. Mam sporo amunicji, zapas mięsa, przyzwoite ubranie... wygląda na to, że przetrwam dłużej niż początkowo zakładałem.
Zapraszam do śledzenia lub czarnolistowania: #thelongdarkkroniki
Aktualnie udało mi się przetrwa 6 dni, 1 godzinę i 3 minuty.
#gry
źródło: comment_1581079451sGubP9UAp36eHucaaC1Wr0.jpg
PobierzOsoby, które chciały być wołane. Nie chcesz być już wołany? Poinformuj proszę w komentarzu.
źródło: comment_1581080836pmNkm8ipVdI36GlPh5179W.jpg
Pobierzźródło: comment_1581080908YBsBaRxOBq0Zc6zDBxuT9W.jpg
Pobierzźródło: comment_1581080948oQcye03msTDBU1V6n7B4n6.jpg
Pobierzźródło: comment_1581080999PyuOGN6B5vPy6a6a1D4MQ0.jpg
PobierzTylko zeby Cie nie zgubila ta pewnosc. Ostroznie
źródło: comment_1581081078iBJXiBQVQJjpOmwsGYMPdi.jpg
Pobierzźródło: comment_1581081187pQGyVhX8NURYYW19Va4XfF.jpg
Pobierz@Geraltzkiwi: racja :D często jeden głupi ruch może tu zabić. Szczególnie gdy w pobliżu spaceruje niedźwiedź.
"O co chodzi? Opisuję swoją przygodę z #thelongdark".
Na Steam jest za około 100 zł (od czasu do czasu są przeceny na 50 zł). Z tego co wiem na konsolach też jest.
@Heady1991: tylko single. Za to masz story mode, survival mode i parę customowych survivalowych wyzwań.