Wpis z mikrobloga

O jak kisnę z neuropy. Urszula Zielińska (KO) obiecała pięć projektów ustaw w pierwszych sto dni, jeśli oczywiście dostanie się do sejmu. W wyborach zdobyła prawie 6,2 tys. głosów i została posłanką. Chciała m.in. legalizować marihuanę. Ale choć od wyborów minęło już ponad sto dni, żadna z pięciu obiecywanych inicjatyw nie zaowocowała projektem ustawy.

Jak to tłumaczy?

przy tym układzie Sejmu jakikolwiek projekt będzie złożony przez opozycję, to przepadnie

Świetna wymówka. Nawet nie spróbowała.

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Źródło

#polityka #bekazlewactwa #bekazneuropy #4konserwy #neuropa #koalicjaobywatelska #zieloni #lewica #konfederacja #c-d #thc #wykopjointclub
L3stko - O jak kisnę z neuropy. Urszula Zielińska (KO) obiecała pięć projektów ustaw ...

źródło: comment_15810739173tIoYuYdIPoTuhlcQQ6SHf.jpg

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przy tym układzie Sejmu gdy posłowie KO nie przyjdą na głosowanie lub zagapią się, projekt przepadnie.

@L3stko: Przy tym układzie sejmu jeśli PiS nie ma większości na sali to nie ma głosowania, chyba nie sądzisz że puszczają głosowania w ciemno
  • Odpowiedz
@L3stko: wow, pierwszy dzień w polityce? Wszyscy, którzy wiedzą, że nie będą mieli możliwości przepchnięcia ustaw proponują gruszki na wierzbie. Wiedzą, że wyborcy i tak im tego nie wytkną, bo zrozumieją dlaczego tak się stało. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Słaby trolling czerwonko, bordo czy jak tam na was wołają.
  • Odpowiedz
najpierw projekt trzeba napisać... ( )

@L3stko: No ja się zgadzam. Ale pewni ludzie się nie zgadzają:

Janusz Korwin Mikke: "nie ma sensu przedstawiać żadnych projektów ustaw, PiS i tak je odrzuci"

@L3stko: A może pani Urszula czeka na projekt konfederacji?
  • Odpowiedz
whataboutism

@L3stko: Ja nie do końca wierzę w whataboutism, sam kontekst wypowiedzi też jest ważny, i przecież się odniosłem do meritum, whataboutism polega na tym że nie odnosi się do meritum.

No ja się zgadzam

nie
  • Odpowiedz