Aktywne Wpisy

MonazoPL +143
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +286
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Dla każdego brancha mam inny plik z bazą danych i na razie podmieniam to ręcznie. Wolałbym to robić automatycznie
#webdev #programowanie #git
@daczka92: ale wtedy ten plik mi się nie zmieni przy zmianie brancha.
Workflow wygląda tak:
1. Mam zadanie na branchu A. Przygotowuje pod niego bazę.
2. Muszę zmienić brancha na B. I
post-checkout, chyba wszystko co potrzebujesz dasz sobie radę w nim zrobić.@kao3991: wlasnie patrze na to, tak jak zasugerował @stosiedem: ale nie widzę jak sprawdzić jaki branch był wcześniej ;/
git branch --containsda Ci brancha na którym był commit. Może być więcej niż jeden, także może będziesz musiał pogrepować.git rev-parse --abbrev-ref HEADto nazwa brancha na który się przeniosłeś - i w skrypcie sobie robisz jakiegoś switcha i podmieniasz plik.Najlepiej nie ruszać plików bazy tylko edytować odpowiednią linijkę w jakimś configu czy .env jak wyżej wspomniane która będzie wskazywać na plik bazy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak znaleźć obecnego brancha to znalazłem na stacku, i nawet udało mi się znaleźć jaki był poprzedni branch więc jestem w domu:)