Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
Zelos Mako V3 300M STEEL 'FROST'
3 lutego wysłany a dzisiaj już u mnie, prosto z Chin xD
Świetny zestaw jak na swoją cenę (369$ + 35$ opłaty)

Początkowo zastanawiałem się czy będzie pasować na mój chudy nadgarstek (16cm), ale jednak pasuje całkiem dobrze (40mm, 46mm lug to lug).
W zestawie jest silikonowy pasek z teksturą jakby materiału i o kwadratowych oczkach dla wentylacji - zajebisty jest! ale chyba jeszcze lepszy jest pasek skórzany (Horween Leather USA), na którym pojawiają się charakterystyczne pęknięcia po zagięciu go, o dziwo ma teleskopy z szybkim zapięciem.
Nie wiem czemu zdecydowali się na użycie sferycznego szafirowego szkła, które wystaje ponad budowę zegarka. Od boku ciekawiej to wygląda, ale za to jak spadnie, to prosto na szkło. Na plus jest warstwa antyrefleksyjna od wewnątrz.

W wykonaniu zegarka zaskoczyło mnie, jak bardzo precyzyjne i dobrze zrobione jest szczotkowanie, indeksy rozmieszczone idealnie, waga w sam raz, nawet przesunięcie koronki na godzinę 4 uważam za dobry pomysł. Długa wskazówka minutowa, to coś co uwielbiam, a do tego sekundowa wskazówka jest w błękitnym kolorze, co moim zdaniem ładnie pasuje do kolorystyki zegarka. Z tyłu niestety nie ma okienka na mechanizm, jest za to wytłoczony wizerunek rekina (Mako = rekin ostronosy) oraz numer limitowanej edycji (u mnie 165/200)

Tarcza w pełnej lumie, bezel z lumą, koronka też! nawet czarne indeksy to luma!
W nocy może służyć za latarkę ( ͡ ͜ʖ ͡)

W komentarzu więcej fotek.

#zegarki
Volan - Zelos Mako V3 300M STEEL 'FROST'
3 lutego wysłany a dzisiaj już u mnie, prost...

źródło: comment_1580927660yZtbJnOLyHDQBocXy0Zisw.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nawet nie zdałem folii bo wciąż myślałem czy by go nie sprzedać z jakimś zyskiem, ciężka decyzja xD

@Volan: no nie wiem czy uda Ci się sprzedać z zyskiem. w końcu to microbrand a ludzie za takie pieniądze wolą kupić sobie coś od pewnej firmy ale microbrandowych świrów też znajdziesz, choć nie będzie to łatwe ( ͡° ͜ʖ ͡°) zegarek bardzo ładny, sam myślałem o zakupie
  • Odpowiedz
  • 0
@cruelandunusual: microbrand ale dosyć znany, w dodatku nim wiele osób dowie się o jakimś zegarku to już są dawno wyprzedane. No i jak za swoją cenę to naprawdę sporo oferuje, ciężko znaleźć coś taniej o takich parametrach (szafir, miyota 9015 itd.)
Może zrobię tak że wystawie go za kwotę która by mnie zadowalała i jeśli ktoś nie kupi to zostawię go sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Volan: w cenie do 1k możesz wyrwać podobne specyfikacje od innych microbrandów. jako przykład ostatnio była bardzo fajna promocja na octony (https://octonwatches.com/) gdzie za homara tudora wychodziło coś około 900zł.
jednak zelos to fajna sprawa bo wyłamuje się ze swoim własnym designem i stara się iść w coś nowego i za to szanuję

jak znajdę czas to może zrobię listę microbrandów bo trochę w tym siedzę
  • Odpowiedz
  • 0
@Brydzo: również ładny. Za mną od dłuższego czasu chodziło połączenie białej tarczy z czarnym i znalazłem to co chciałem :D
  • Odpowiedz
@Volan: takie buty, mój szedł z Singapuru, stąd zdziwienie.

no nie wiem czy uda Ci się sprzedać z zyskiem. w końcu to microbrand

@cruelandunusual: Zelos to taki trochę nie "a microbrand" tylko "the microbrand", najlepsze wersje kolorystyczne każdego modelu idą w ciągu kilku dni a tydzień później są na ebayu za $100 więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@whst: to że są na ebayu to jedno, to czy ktoś je kupi po wyższej cenie to drugie ( ͡° ͜ʖ ͡°) szczególnie że jeśli popyt na te modele jest duży to firma zapewne wypuści kolejną partie
  • Odpowiedz
@cruelandunusual: kupują kupują, widać to chociażby po grupie Zelosa na fejsie, gdzie lepsze modele schodzą w kilka godzin, jeśli są wystawione w rozsądnej (dla Zelosa rozsądna to powiedzmy +10% od ceny startowej) cenie. A Zelos to nie wielka fabryka, realizacja produkcji to dla nich jakieś pół roku, a nie dysponują (a właśnie "dysponuje", bo całą firmę prowadzi tylko jeden człowiek) budżetem, który pozwala na ryzyko zostania z niesprzedanym towarem, więc
  • Odpowiedz