Wpis z mikrobloga

@XXUnthinkableXX: Mogła, zazwyczaj to kobiety robią, bo mają znacznie więcej do stracenia niż paręset złotych miesięcznie, które w moim przypadku nie pokrywały nawet połowy wydatków jakie ponosiła moja matka na moje utrzymanie.
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX: Ona poniesie dużo większe konsekwencje nie tylko finansowe, ale również zdrowotne, zawodowe i straci mnóstwo czasu na opiekę. Konsekwencje nie są wymierne, a Ty byś jeszcze chciał, żeby facet mógł nie ponosić nawet tak banalnych xD wtf?
  • Odpowiedz
Ona poniesie dużo większe konsekwencje nie tylko finansowe, ale również zdrowotne, zawodowe i straci mnóstwo czasu na opiekę.

@Doomino: ale ty jesteś za aborcją? To będzie jej decyzja czy chcę samotnie wychowywać czy zrobić aborcję
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX: Jestem za dla tych, którzy jej chcą. Dobrowolnie, bez zmuszania. A co jeśli typiara z powodów ideologicznych nie jest do tego zdolna? Chcesz zmusić ją do czegoś co wywoła u niej patologiczne poczucie winy?
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX: Antykoncepcja jakiej może używać kobieta nie jest w 100% skuteczna. Jak facet nie chce mieć dzieci to może przeprowadzić Wazektomie, która jest skuteczniejsza, nie wymaga faszerowania się hormonami i nie ma skutków ubocznych, w dodatku na dłuższą metę jest znacznie tańsza. Skoro się nie zabezpieczył to ponosi konsekwencje przede wszystkim swojej decyzji.
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX: Jeżeli ma ograniczone prawa rodzicielskie to nie bez powodu. Zazwyczaj oboje rodziców ma takie samo prawo do opieki i mogą się nią dzielić 50/50. Jeżeli jedna strona ogranicza je drugiej to łamie podstawowe prawa dziecka i można pociągnąć ją za to do odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
@XXUnthinkableXX: Mając dowody można ograniczyć władze rodzicielską z powodu jej nadużywania. Częściej ojcowie nie walczą, a jak już walczą to tylko o kary finansowe. Na szybko w google znalazłam pare artykułów o wygranych sprawach z zeszłego roku.
  • Odpowiedz