Wpis z mikrobloga

@cl_master: Temat rzeka, wszystko zależy od tego, do jakiego zespołu idziesz. Ja miałem klasyczne pytania na temat podstaw Pythona(mutowalność, typy danych, list/dict comprehension etc), napisanie jakiegoś prostego algorytmu w pythonie, jakieś podstawowe komendy linuksa. Zespoły testerskie mają też pytania dotyczące sieci. Na pewno będzie jakaś rozmowa po angielsku, w moim przypadku było dosłownie o dupie Maryny.
  • Odpowiedz
@boktosiewpehapiepolapie: o ile nie masz nic przeciwko to zapytam jeszcze o jedno - co mógłbym sobie poćwiczyć żeby ogarnąć co się w Nokii mniej więcej pisze? do tej pory zajmowałem się głównie jakąś identyfikacją, data science, scrappery, machine learning (dlatego dziwie się, że nie odezwali się z machine learningiem tylko python developerem). Co na python developerze się robi tak w sumie xD?
  • Odpowiedz
@cl_master: W Nokii pod "Python developer" są w stanie podciągnąć wszystko - pisanie testów automatycznych, rozwijanie frameworku do nich, pisanie rozszerzeń do tego frameworku, apki webowe, apki do agregacji i wizualizacji danych, automatyzację procesów firmowych. Jeśli bawiłeś się w ML to we Wrocławiu jest kilka projektów opartych o ML, także to też jest możliwe. ;)
  • Odpowiedz
W sumie zapytam już konkretniej ;) Wiadomo, najważniejsze co chcieli z Pythona, ale jeśli mieliście w wymaganiach również inne rzeczy, to czy pytali o nie wszystkie? W ogłoszeniu, na które wysyłałem CV wymagania poza stricte Pythonem to: Object Oriented software design paradigms, design patterns, modeling tools, HTML, CSS, Oracle/SQL, Linux. I zastanawiam się czego się spodziewać i czego oni się po mnie spodziewają w tych tematach ;)
  • Odpowiedz