Aktywne Wpisy

erni13 +7
Potrzebuję waszej pomocy.
Od zawsze jestem fanem Premier League (kibc ManUtd) i gdy ceny w Niemczech za oglądanie tego gówna wybiło w kosmos postanowiłem sięgnąć po Canal+. Odkryłem, że poza Premier League będę mógł oglądać najlepszą ligę świata.
Natomiast totalnie nie wiem jak się za to zabrać. Ostatni mecz Ekstraklasy oglądałem gdy w Legii grał Dickson Choto ( ͡° ͜ʖ
Od zawsze jestem fanem Premier League (kibc ManUtd) i gdy ceny w Niemczech za oglądanie tego gówna wybiło w kosmos postanowiłem sięgnąć po Canal+. Odkryłem, że poza Premier League będę mógł oglądać najlepszą ligę świata.
Natomiast totalnie nie wiem jak się za to zabrać. Ostatni mecz Ekstraklasy oglądałem gdy w Legii grał Dickson Choto ( ͡° ͜ʖ
źródło: IMG_1745
Pobierz
lecoffe +13
Przy dzisiejszym #conaklaciewariacie, wybór nie mógł być inny - Creed Aventus. A u was co siedzi na tych upałach?
#perfumy
#perfumy
źródło: avik
Pobierz

Programiści nie potrafią w bazy danych.
Kawusia, połączenie do nowego projektu, a tam:
MobileApplicationName VARCHAR(8000)
MobileApplicationID VARCHAR(8000)
Nazwa aplikacji na 2 strony w Wordzie. I tak praktycznie każda kolumna.
Na kolumnach całkowity brak ograniczeń,indeksów, relacji.
Naście lat w tym biznesie i za każdym razem to samo [:
@masaj: Dobre XD ale w sumie mogę spróbować, widziałem VARCHAR(5) dwa stany, 'TRUE','FALSE', zapisane w dowolny sposób wliczając spacje. O ile SQL Server ignoruje rozmiar to już inne systemy płaczą.
I żeby było ciekawiej funkcja która
Komentarz usunięty przez moderatora
@globalbus Niestety ale nawet przy braku problemów z wydajnością w dzisiejszym świecie bazy nie istnieją w zamkniętej przestrzeni, ktoś to w końcu zaimportuje. ;) Nawet z racji weryfikacji danych i poprawności warto te pola ograniczać. Do tego jak pracujesz na danej bazie fajnie byłoby jednak znać jej specyfikacje ;)
Twórcy postgresql sami zachęcają do używania typów bez rozmiaru, co jest wygodne, ale kłóci się z jakością, integralnością
To jest dopiero problem
@Antyradek: 2020 ludzie nadal nie rozumieją dlaczego nazwa aplikacji powinna mieć jakiś limit długości ;) Fakt postgresql ma fajne rozwiązanie, już o tym
@wafel93: brzmi niemal jak optymalizacja przez DROP.
Tutaj masz ciekawy opis tego: https://pl.seequality.net/columnstore-index-mechanizmy-kompresji/ .
Z 3GB na 180MB.
8k znakow na nazwe aplikacji jest mega zastanawiajace ...
Komentarz usunięty przez autora
Ja w takiej sytuacji używam typu bit. ORM mapuje mi to na boolean i moim skromnym zdanie tak to powinno wyglądać. Jeśli masz sytuacja dotycząca płci, to widzę sens używania pojedynczych literek. Ale przy „tak/nie”?