Wpis z mikrobloga

Dobra mirasy, stwierdzam że w 2k20 trzeba spróbować czegoś nowego i padło na programowanie, nigdy nie robiłem nic związanego z tym tematem, mimo wszystko chciałem zacząć, przeglądając kłótnie javascript vs c++ vs python vs reszta świata na początek wybrałem sobie na Pythona - ogarnąłem sobie kanał
"Jak nauczyć się programowania" gdzie ziomek luźno ogólnie mówi o temacie i tak dalej, nie są to tutoriale ale raczej taka luźna wiedza w formie vloga, also macie jakieś fajne kanały w podobnym stylu do oglądania w wolnej chwili?

https://www.youtube.com/channel/UCxFUKrMr2RNOUm8jztlKCAA

No i w sumie chciałbym zacząć jakiś prosty kurs pythona, tylko gdzie taki kurs znaleść? Polecacie jakieś strony przydatne - po polsku? po angielsku?

Nie wiem co chciałbym robić, czy apki czy storny czy gierki xD Po prostu chciałem zajawkę złapać i robić coś a nie grać w gierki w wolnym czasie, hehe.

Dzięki za pomoc

#naukaprogramowania #python #programista15k
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piro111: ale dla każdego inny kurs będzie odpowiedni, to kwestia preferencji. Po jednym kursie i tak nie staniesz się programistą więc wybierz kilka z pierwszych lepszych, przejrzyj te które wyglądają ciekawie i odpowiadają ci formą i je przerób. Jeśli na takim etapie szukasz wymówek to nic z tego nie wyniknie poza obejrzeniem dwóch filmów na youtube.

Z doświadczenia rzadko który kurs na youtube jest dobry, ale wystarczy by zainteresować tematem.
  • Odpowiedz