Wpis z mikrobloga

Czy rzucić studia informatyczne? Nie chce zostać programista. Kręci mnie grafika 3D (gamedev, troche vfx), a studia trochę utrudniają samorozwój w tym kierunku (zabierają zbyt dużo wolnego czasu oraz uczą stare, wyparte już technologie). Skończyłem technikum informatyczne, myślę żeby pójść gdzieś do pracy, a w wolnych chwilach dalej cisnąć grafikę + j.ang .
Dodam, że mam już jeden niekomercyjny projekt za sobą.(współpraca - wykonywnie modeli).

Czy żałowaliście rzucenie studiów? A może żałowaliście ich nie rzucenie? Czekam na wasze opinie...
Jestem na 1 semestrze. Czy w następnych semestrach będzie więcej czasu dla siebie? Czy znowu pojawią się zapychacze czasu?
PS. Nie jest to topowa uczelnia. Ok 35-40 miejscu w kraju. :/
#studia #studbaza
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciek0919: jezeli myslales kiedykolwiek o tym zeby w przyszlosci pracowac za granica, to bez studiow niektóre firmy odrzuca Twoja kandydaturę z automatu. Mówię, z własnego doświadczenia, z perspektywy osoby z IT.

Osobiście bym przeszedl na zaoczne, popracowal 1-2 mce na semestr zeby zarobic na czesne, a reszte czasu ucz sie czego chcesz.
  • Odpowiedz