Aktywne Wpisy
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Ogladanie filmów z moją #rozowepaski to jakiś dramat. W zeszłą sobotę wybierała ona. Oczywiście jakaś gówno komedia romantyczna, ale mieliśmy razem oglądać to siedzę i oglądam (i jem chipsy)
Wczoraj ja wybierałem, tym razem coś bardziej w moich klimatach, kino akcji z elementami sciencie fiction. Co robi ona? Po trzech minutach już tiktok. Pytam to oglądamy czy nie?
Tak tak, po kolejnych 5 minutach znowu telefon, potem idzie #!$%@?ć coś w kuchni, zaraz w ogóle wychodzi bo będzie prasować itd.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Składniki
Karkówka 400 g
Przecier pomidorowy 600 g
Cebula, czosnek
Smalec 60g + 15 g
Masło 30 g
Łyżeczka miodu
Przyprawy: nasiona kolendry, kmin rzymski, imbir suszony, papryka chilli, przyprawa curry, opcjonalnie świeży imbir i pęczek kolendry
Skórka z limonki
Mieszanka orzechów i nasion 100g
Karkówkę kroimy w grubsza kostkę, przyprawiamy solą, chilli, kolendra, imbirem, kminem rzymskim. Zostawiamy na pare godzin.
W garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy mięso i obsmażamy. Chodzi o zrumienienie i zamknięcie kostki. Obsmażone mięso przekładamy do miski, do garnka dorzucamy łyżkę smalcu, wrzucamy pokrojoną cebule i czosnek (opcjonalnie można dodać świeży imbir). Chwile smażymy i dodajemy wszystkie przyprawy: imbir suszony, kmin rzymski, curry, ziarna kolendry (po wizycie w moździerzu). Znowu obsmażany i całość zalewamy pomidorami. Gdy nas sos zacznie się gotować, dodajemy 2 łyżki masła i łyżeczkę miodu. Znowu czekamy aż całość się zagotuje, dolewamy trochę wody jeżeli zbyt gęste i dodajemy obsmażone mięso (plus wszystkie soki które zostały w misce). Mieszamy, zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości mięsa (1-1,5h). Na koniec dodajemy soli do smaku, skórkę z limonki, pęczek kolendry opcjonalnie oraz orzechy i nasiona. Ja akurat użyłem jakieś mieszkanki z lidla bo była w promce plus nasiona z dyni. Możecie dodać orzechy jakie lubicie.
BTW 1:2:0,4 B 52g T 104g W 21g
#keto #gotujzwykopem #gzw #dieta #dodzo #lchf