Wpis z mikrobloga

@CloudTemplar_: bradzo fajne auto jako daily jak i w trasy, nie jest mega męczące, jedyny minus to plastiki walące na dziurach.. Ale coś za coś, przynajmniej się nie podpiera lusterkami w zakrętach
  • Odpowiedz
@dyslexia: Ogólnie sam jeszcze nie postanowiłem jaki to ma być samochód, chcę się zmieścić tak +/- w 150k. Nie musi być koniecznie hothatch tylko po prostu coś co jakkolwiek jedzie (180 KM minimum), nie jest SUVem i będzie ok jako auto na codzień :)
edit: no i jeszcze fajnie jakby nie hałasował zbytnio w trasie i miał jakieś sensowne wyposażenie
  • Odpowiedz
@CloudTemplar_: Hot hatche będą trochę sztywniejsze od np. takiego popularnego w tej cenie superba i mniej pojemne ale jeśli nie potrzebujesz auta dla rodziny to jak najbardziej rozważałbym zakup czegoś co po przyciśnięciu pedału gazu poprawi mi humor :)
Tak jak wcześniej wstawiałem, do mnie przemawia cena/jakość/moc: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-civic-1-5-turbo-182km-manual-sport-plus-2019r-od-reki-wyprzedaz-ID6CbhtG.html#720b85a59f

a jakbym miał budżet do 150k to:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-type-r-2-0t-gt-320km-ID6zGTPh.html#ad67a1b5bc
10-12k więcej niż i30n ale moim zdaniem warto :)
  • Odpowiedz
@dyslexia: No właśnie Type-R też rozważałem, podobno najlepiej jeżdzący hot-hatch, ale gorzej brzmi (nie wiem czy da się jakoś zmodować), Type-R miał problem ze skrzynią biegów przez wadę konstrukcyjną, i w tej generacji ludzie mówią, że jest problem z olejem napędowym do którego przedostaje się benzyna :(
  • Odpowiedz
Jakbym szukał hardkorowego bezkompromisowego auta to bym wziął, ale też wyposażenie trochę słabe, nie ma elektrycznych foteli z pamięcią, a zależało mi na tym, poza tym wnętrze trochę oldskulowe :D
  • Odpowiedz
@NashBridges:
Co do ceny dzisiaj na jednym z motoryzacyjnych portali przewinęły mi się komentarze z ceną na rynek japoński, gdzie najbiedniejsza wersja będzie kosztowała ok. 140 tyś., a najbogatsza w okolicy 200 tyś. zł. Ile w tym prawdy dokładnie się nie zgłębiałem. Co do samej premiery czekam zniecierpliwiony na testy układu przeniesienia napędu, ponieważ jak toyota się szczyciła będzie możliwe całkowite przeniesienie napędu na oś przednia / tylnią lub AWD
  • Odpowiedz
gorzej brzmi (nie wiem czy da się jakoś zmodować)

@CloudTemplar_: da się bez problemu, tylko że jak potniesz wydech w nowym aucie z salonu to pewnie poleci gwarancja. Możesz nawet wspawać przelot czyli prostą rurę i zrobić program że będzie drzeć 140dB xd

Type-R miał problem ze skrzynią biegów przez wadę
  • Odpowiedz