Wpis z mikrobloga

@Intex_Inc: to programując w Python zamiast RPi.GPIO masz OrangePi.GPIO. Tyle, że chyba GPIO w Orange jest zupełnie niekompatybilny fizycznie z RPi (obrócony o 180 stopni).
  • Odpowiedz
@Kryspin013: @defoxe:

Chcialbym uzyskac moze w konsoli nawet, zapalanie sie diod led wtedy kiedy wcisniety jest klwisz W a zgaszenie kiedy zwolnie ten przycisk, do tego strimming obrazu. Autko bede robic ()
  • Odpowiedz
Chcialbym uzyskac moze w konsoli nawet, zapalanie sie diod led wtedy kiedy wcisniety jest klwisz W a zgaszenie kiedy zwolnie ten przycisk

@Intex_Inc: Zwykły tutorial z raspberry ci starczy. Nie pamiętam jak wygląda sprawa z pinami w orange pi ale do takich prostych rzeczy urządzenie nie robi różnicy.

do tego strimming obrazu.

To już chyba nie przez GPIO ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przez USB xD, nie wiem tylko ile to pradu bedzie zjadac, podlaczenie przez WiFi z komputerem, komputer jako Host

@Intex_Inc: Oragne pi nie ma gniazda na osobną kamerę. Mimo wszystko taką bardziej polecam. Kiedyś jak pisałem skrypt fotopułapki to kamera na usb potrafiła mi się wyspać. Testowałem 3 różne. Po za tym na usb na pewno zje ci więcej prądu i te modułowe są dosyć tanie. Tylko też nie wiem
  • Odpowiedz