Wpis z mikrobloga

https://www.x-kom.pl/lista/ke2naja6m
Oceni ktoś zestaw? Są 2 rożne kości ram, wyciagnąłem to z komentarza jednej osoby mianiowicie:

pamięci od cruciala najgorzej sobie radzą z ryzenami. Corsair sa bez zarzutu, ale nie wszystkie modele, a te oparte na kościach samsunga. ja proponowałbym te bardzo wydajne kości

Oznaczam @Pustulka ze względu, że pytałem o laptopa:
https://www.x-kom.pl/p/526119-notebook-laptop-156-acer-nitro-5-i5-8300h-16gb-512-120hz.html
ale przemyślałem za i przeciw, jestem skłonny kupić PC, fajnie gdyby ktoś ten zestaw potwierdził i sensownie się o nim wypowiedział.
#komputery #pcmasterrace #purepc #amd #technologia #gaming
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ludfordzik: Po co Ci dysk m2? Mozesz kupić ssd i dołożyć do procka. Tak samo po co Ci 32gb? Do gier nie ma sensu. Lepiej do procka dołożyć jak starczy na 3600
  • Odpowiedz
@Pustulka powiedzmy, że jestem w stanie zamówic teraz te kości i procka w emagu, ewentualnie potem mogę zamiast m2 wziąc ssdka 480gb, mam też swojego cruciala co bym mógł dopiąc, co myślisz?
  • Odpowiedz
@Ludfordzik: Domsay wyżej ma taniej, gwarancję sklepu możesz mieć gdzieś, bo ją załatwia się bezpośrednio z AMD na podstawie numeru seryjnego.

Płyta czy to tomahawki max czy ta pro a max z x-komu będzie ok. Dysk bym brał na m.2 nvme albo korzystał z tego co już masz. Zasilacz przyszłościowo lepiej wziąć 600-650W, bo go i tak szybko nie będziesz wymieniał, obudowa to kwestia co ci się podoba. Karta to
  • Odpowiedz
@Ludfordzik: Nie rozumiem, jak już masz w domu zasilacz taki jak wyżej to zakup nowego jest bez sensu, pomiędzy swoim już posiadanym 480GB SSD też pewnie nie zauważysz różnicy, więc zostają wydatki na obudowę, może znajdziesz jakąś ładną używaną z wyższej półki zamiast tej, a na kartę czaił się na promocję na radeona 5700 czy 5700 XT na proshopie czy amazonie.
  • Odpowiedz
@Pustulka ja ogólnie nie mam nic, chce zestaw złożyć :D ogólnie co mam to tylko dysk i już postanowione, że z nim zostaje. Więc zostanie do zamówienia płyta, zasilacz, grafika i obudowa. Spróbuje wyczaić tą grafike lub RTX w dobrej cenie
  • Odpowiedz