Aktywne Wpisy

waro +79
Wymęczyłem 2 sezon... ze szczególnym naciskiem na słowo "wymęczyłem".
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
źródło: images
Pobierz
Huptys +7

Dobra mirki, powiedzmy, że zdecyduję się na rewitalizację kompa.
Obecny pacjent:
Stacjonarka:
CPU: i5 750
GPU: GTX 550 Ti
RAM: 4GB
Cel: Nowe mobo + procek + 8GB RAMu, wymiana karty na 960 (już mam swoją). No i oczywiście nowy system żeby był 64bit.
Chodzi o to, żeby mi ten komp jeszcze posłużył parę miesięcy i go trochę odświeżyć a potem pewnie podrzucę go tacie (będzie to lepsze niż to co ma teraz na bank) i będzie miał na luzie kompa do internetu i okazjonalnych gierek (lubi sobie czasami popykać w BFa3 single albo UT 99)
Środki: Im mniej tym lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Idealnie chciałbym się zamknąć w jakichś 600 złotych ale czuję, że to się może nie udać. Powiedzmy, że jeśli coś jest super lepszą opcją to rozważę.
Wstępny plan:
Ryzen 3 1200
~300 zł
Jakieś tanie mobo (w sumie nie wiem jakie) z gniazdem AM4
~200 najlepiej, tu potrzebowałbym rady
Jakiś RAM 8GB (jedna kość?) 2666 pasujący do płyty
~150-200 zł
System win 8.1 albo win10 (nie wiem czy chcę żeby tata się musiał męczyć z dziesiątką)
~100-150 zł (jakiś OEM wystarczy)
wymiana 550 Ti na 960
Edit: Plus fajnie by było jakiś dysk lepszy dać, najlepiej SSD, ale się średnio mieści w kosztach
~50-100 robocizna (nie będę tego robił sam)
Czyli 850 - 950 złotych wychodzi. Ma to sens waszym zdaniem?
Może przekonam tatę żebyśmy się podzielili kosztami. Mi zależy przede wszystkim na zmianie systemu i względnie dobrym RAMie i procku.
a taki box to co z nim niby nie tak?
Pamiętaj chodzi o lekkie ulepszenie relatywnie małym kosztem
Co do systemu 100-150 zł to w komentarzu wyżej wrzuciłem ofertę boxa z ceneo
Chyba, że sam bym przeinstalował system ale to musiałbym zagaić z rodzinką bo tam coś na kompie na pewno mają co warto zachować xd
W sumie to wygląda mniej więcej spoko, do tego dokupić system i ewentualnie jakiś dysk tani
Co do zestawu to sam byś złożył pewnie ze 100-150zł taniej, no i niby jest chłodzenie, ale nie ma info jakie
Jak masz klucz do W7 to nim możesz aktywować za free w10, wczoraj sprawdzałem z obudowy starego fujitsu i działa