Wpis z mikrobloga

Możliwe, że jestem już stary, 31 lv. Nie rozumiem tej mody, która od 2 lat zalewa polskie ulice. Głównie 15-20 lv tak się noszą. Chodzi o te dziwne spodnie, za krótkie takie, z młodszego brata. Niekiedy mają ściągacze na nogawkach. Dziwnie to wygląda. Chyba, żeby g---o nie wyciekało. Temperatura bliska minusowej, a chłopaczki chodzą z gołymi kostkami. Jeszcze te nóżki mają jak patyczki, że jakbyś low kicka walnął, to kalectwo do końca życia xD

#modameska #moda
jvmaxxjv - Możliwe, że jestem już stary, 31 lv. Nie rozumiem tej mody, która od 2 lat...

źródło: comment_fu6G5MeoxvaE0ZFrIVGu97ASgy5fbCTH.jpg

Pobierz
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dla mnie dziwniejsze jest wkładanie spodni w skarpety. Nie wiem czy to tylko Ukraińcy we Wrocławiu tak noszą, bo widziałem taką modę tez na Ukrainie. To jest dopiero dramat.
  • Odpowiedz
@Euphor: wiadomo że nie taki "liniowiec", który klepie 8h za najniższą, ale już na niektórych stanowiskach, np. jak ja jestem wędzarzem w zakładzie mięsnym to zarabiam więcej niż "ugabugamenedżer" w korpo. A to typowa "fizolska" praca. Nie mówiąc już o takich popularnych przykładach jak spawacz czy operator sprzętów ciężkich, którymi taki typowy korposzczur również gardzi, bo nie siedzą przy biureczku i nie mają owocowych czwartków XD
  • Odpowiedz
@jvmaxxjv: OP i reszta. Wyście kurna prawdziwą zimę widzieli xD To, co ostatnio mamy w przeciągu kilku lat, to nawet koło prawdziwej zimy nie stało, tylko mamy jakiś miks jesieni i wiosny xD A jak coś będzie z zimy, to spadnie śnieg i utrzyma się maksymalnie 2 dni i tyle xD

@Bekonik: Takie mamy społeczeństwo francuskich piesków, którzy jak zobaczą -0,01 stopnia na termometrze, to ubierają się, jakby
  • Odpowiedz
@jvmaxxjv: jak masz 31 lat to pamietasz pewnie jak przez mgoe lata 90te choc koncowke, a na pewno ze zdjec czy opowiesci rodzicow 80 i wczesne 90. To byly dopiero czasy dziwnej i malo atrakcyjnej mody, takiej mocno sportowej, od fitnessowej z USA lat 80tych po nasze ortalioniki slowianskie wszedzie w 90tych. Dziwne, brzydkie, kontrowersyjne (w czyis oczach bo to kwestia gustu) mody zawsze byly i zawsze beda. Nie wiem
  • Odpowiedz
@Silimarillo: Jesli wedzarz wpada juz w drugi prog podatkowy, jak ten “ugabugamenadzer”, to tylko pogratulowac preznej polskiej gospodarki :) niestety zawody fizyczne maja mniejsza mozliwosc skalowania wynagrodzenia, ponadto o wiele przyjemniej pracowac 7-8h za biurkiem niz 10h w trudnych warunkach. A co do pogardy, to raczej w druga strone bym powiedzial, ze ma to miejsce
  • Odpowiedz
@Semargl: "ok boomer" to nowy sposób na wykrycie idioty. Ponieważ w 100% przypadków nie wie co to znaczy i błędnie używa tego wyrażenia, które to i tak od poczatku jest średnio trafne
  • Odpowiedz
@Maklerio: oczywiście że daje j-----e o to w co ktoś inny się ubiera, bo jak widzę np hipstera ubranego jak bej z kanału to rzucę mu dwójaka. Poza tym o gustach się dyskutuje wbrew ogólnie przyjetemu powiedzeniu, i ktoś ubrany jak menel razi w oczy.
  • Odpowiedz
@papierowy_ludzik: ignorant to by przeszedł obojętnie raczej, a op zwraca uwagę. Mówisz że siostra 7 lat starsza i ameba z niej? Pamiętaj że zawsze mlodszemu pokoleniu wydaje się ze jest turbo zaawansowane a potem sie okazuje że, to zależy na jakim polu
  • Odpowiedz