Wpis z mikrobloga

ktoś ma jakieś doświadczenie z Tenda Nova system Mesh? Dobrze się to sprawdza? Czy jest tam taka możliwość, że do jednej kostki podłączam kabel z internetem a z drugiej kostki kablem daje internet do komputera, który nie ma karty wifi?
#siecikomputerowe #tenda #mesh
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Simple-Man: no właśnie mam router Pentagram P6802 i 8m i 4 ściany i wifi tak słabe, że czasem nie można się połączyć. Jestem w stanie wydać więcej tylko, żeby to działało
  • Odpowiedz
@cumpot: Rozwiązanie polecane przez @Simple-Man będzie jako tako działało jak nie masz żadnych innych sieci wifi dookoła, bezprzewodowych myszek i głośników BT.
W każdym innym przypadku połączenie pomiędzy routerami/access-pointami musi być po 5ghz / PLC a najlepiej kablu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Merlinek: jesli są innecsieci wifi, mozna przeskanowac na jakich kanalach nadają, i ustawic na ten co jest wolny. 5ghz jest bardziej tlumione i po 4 scianach moze byc juz kiepsko
  • Odpowiedz
@cumpot: Tenda, Netis i inne TP-Linki to jest g---o i tona mułu. Jeśli chcesz mieć prawdziwego MESHa to skorzystać z jakiś dobrych urzadzeń - np. Mikrotik Audience lub Ubiquiti Mesh AP.
  • Odpowiedz
@Simple-Man: @Merlinek: @brokenik: jestem w domu jednorodzinnym na wsi. Jedyne wifi jakie tutaj jest to moje. W promieniu 50m nie ma innych domów. Internet jest mobilny i router musi być w tym jednym pokoju, bo tylko tam jest zasięg. Biegałem z anteną po wszystkich pokojach, po strychu i po dachu. Najlepszy zasięg jest własnie w tym jednym pokoju. Sam teść był zdziwiony, że najlepszy zasięg jest
  • Odpowiedz