@skandal01: japońce traktuje swoje sushi dokładnie tak jak ty schabowego. Co nie przeszkadza milionom ludzi na świecie się sushi zachwycać. Włoska pizza. To samo. Pospolita pospolitość. i miliony pizzeri na całym świecie. Sharema. To samo. Nie i hamburger. Co masz do schabowego?
@matcheek: Nie mam nic do schabowego chociaż raczej świnie jem rzadko. Uważam jednak, ze pizza to bardziej złożone danie niż schabowy. Imo łatwiej zrobic zjadliwego kotleta niż dobra pizzę
@gumpa_bobi: schabowy w Warsie to mistrzostwo. Najlepsze w nim jest, że to nie jest odgrzewany kotlet, tylko faktycznie jest panierowany i smażony przed podaniem, a jedynie mięso jest wcześniej przygotowane i zapakowane próżniowo
@skandal01: Po pierwsze nie jest traktowane jako rarytas, a takie sztampowe polskie danie. Po drugie inne kraje też gloryfikują podobne żarcie, np. Amerykanie mają swoje sławne Chicken Fried Steak, a Austriacy Wiener Schnitzel. Prawie każdy kraj ma odmianę schaboszczaka i nie ma w tym nic złego. Wolność dla schabowego! ( ͡°͜ʖ͡°)
ciekawe ile jeszcze lat liczac od upadku prl-u musi minac, zanim to „danie” przestanie byc uznawane za niewiadomo jaki rarytas. To smieszne, ze kawalek prostacko panierowanej wieprzowiny jest w Polsce traktowany z takim namaszczeniem
@skandal01: nie jako rarytas tylko po prostu jako smaczne danie
@XpedobearX: bardziej chodziło mi o "prostacko panierowanej", bo zrobienie dobrego schabowego jest trudniejsze niż usmażenie steka ¯\_(ツ)_/¯
Wolowine do marnej wieprzowiny
@XpedobearX: a co jest niby marnego w wieprzowinie? Mięsa różnią się od siebie smakiem, ale ja nie klasyfikuję ich jako gorsze czy lepsze. Wołowina jest droższa przede wszystkim w produkcji, ale walory smakowe to temat-rzeka.
Poza tym ja akurat lubię najbardziej panierowane piersi indyka, a nie schab, za którym
@gumpa_bobi: ten kto wymyślił, że można go zamówić do swojego miejsca, też zasługuje na awans. Ten zapach kapusty unoszący się w całym wagonie Pendolino. (。◕‿‿◕。)
[]
@comfortably_numb: a reszta pasażerow się musi gapić i cieknie im ślinka.. ja bym tak nie dał rady nic zjesc
#pkp #schabowy #kolej #pociagi
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@skandal01: nie jako rarytas tylko po prostu jako smaczne danie
@geuze: Porownywac stek do schabowego xD Wolowine do marnej wieprzowiny, chyba ze ten stek tak samo sklepany jak schaboszczak xd
@XpedobearX: a co jest niby marnego w wieprzowinie? Mięsa różnią się od siebie smakiem, ale ja nie klasyfikuję ich jako gorsze czy lepsze. Wołowina jest droższa przede wszystkim w produkcji, ale walory smakowe to temat-rzeka.
Poza tym ja akurat lubię najbardziej panierowane piersi indyka, a nie schab, za którym
@comfortably_numb: a reszta pasażerow się musi gapić i cieknie im ślinka.. ja bym tak nie dał rady nic zjesc