Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gumpa_bobi: schabowy w Warsie to mistrzostwo. Najlepsze w nim jest, że to nie jest odgrzewany kotlet, tylko faktycznie jest panierowany i smażony przed podaniem, a jedynie mięso jest wcześniej przygotowane i zapakowane próżniowo
@skandal01: Po pierwsze nie jest traktowane jako rarytas, a takie sztampowe polskie danie. Po drugie inne kraje też gloryfikują podobne żarcie, np. Amerykanie mają swoje sławne Chicken Fried Steak, a Austriacy Wiener Schnitzel. Prawie każdy kraj ma odmianę schaboszczaka i nie ma w tym nic złego. Wolność dla schabowego! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ciekawe ile jeszcze lat liczac od upadku prl-u musi minac, zanim to „danie” przestanie byc uznawane za niewiadomo jaki rarytas. To smieszne, ze kawalek prostacko panierowanej wieprzowiny jest w Polsce traktowany z takim namaszczeniem


@skandal01: nie jako rarytas tylko po prostu jako smaczne danie
@XpedobearX: bardziej chodziło mi o "prostacko panierowanej", bo zrobienie dobrego schabowego jest trudniejsze niż usmażenie steka ¯\_(ツ)_/¯

Wolowine do marnej wieprzowiny


@XpedobearX: a co jest niby marnego w wieprzowinie? Mięsa różnią się od siebie smakiem, ale ja nie klasyfikuję ich jako gorsze czy lepsze. Wołowina jest droższa przede wszystkim w produkcji, ale walory smakowe to temat-rzeka.

Poza tym ja akurat lubię najbardziej panierowane piersi indyka, a nie schab, za którym
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gumpa_bobi: ten kto wymyślił, że można go zamówić do swojego miejsca, też zasługuje na awans. Ten zapach kapusty unoszący się w całym wagonie Pendolino. ()


[]

@comfortably_numb: a reszta pasażerow się musi gapić i cieknie im ślinka.. ja bym tak nie dał rady nic zjesc