@wund3r: wole za te 200 zl kupic jedna nowa gre albo 3 gierki na promocji(juz nie mowie ze wtedy je mam na wlasnosc i nie znikaja jak przestane oplacac abonament) niz dostac 12 losowych gierek, widze ze juz zdazyli was wytresowac xD bo jeszcze pamietam na poczatku generacji byla spora wrzawa o online passa i nikomu to sie nie podobalo a teraz spoko bo co miesiac dostajemy takie perelki jak
@wund3r: dziwię się że Xbox i Sony nie zgłosiły się do Gabena po darmowe serwery, bo takie Steam musi mieć skoro od lat oferuje online za darmo. Rozgłaszasz tylko typowe biadolenie i na siłę próbujesz usprawiedliwić haracz.
Ty widzisz "darmowe" gry, ja widzę złodziejstwo i wzbogacanie się cudzą pracą. Płacisz 250 zł za nową grę i producent konsoli śmieje ci się w twarz że pół zawartości (lub cała zawartość jeśli
@ciemny_kolor: piętnować trzeba pay-to-win, a nie PSPlus, za którego dostajesz gierki tak jak pisze @Sondokan i okresowe inne dodatki... Do tego zniżki na gry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wund3r: nie rozumiem jak ktos moze stac w obronie korporacji ktora zarabia miliardy i stosuje rozne szemrane antykonsumeckie ruchy ( ͡° ͜ʖ ͡°) sony z kazdej sprzedanej kopii gry bierze 30%? pewnie podobnie jak steam i chcesz mi wmowic ze steamowi to sie kalkuje(ktory ma wiecej roznych fukcji i chyba nawet smiga lepiej) a sony juz nie? sam fakt ze jak juz napisales sony bylo zmuszone
@Sondokan @wund3r ale co mi po tych grach skoro ja ich w wiekszosci przypadkow nie chce? albo wolalbym za ta kase sobie sam wybrac jakas? ja kupuje plusa zeby moc grac w gry przez neta bo wiekszosc gier ktore oferuje multiplayer bez plusa jest szczerze mowiac wybrakowana online pass to nic fajnego
Moim zdaniem dalej użytkownik wychodzi mocno na plus, a sama platforma może się utrzymać...
tak, tak jakos kiedys multiplayer byl darmowy(na pc o dziwo nadal jest!) i firmy zarabialy a rynek gier tylko urosl od tamtego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°) wedlug tego wykresu ktory znalazlem, ps+ to raptem(razem z ps now) 10% zyskow sony, obeszli pewnie sie i bez tego ale skoro i na
przecież to właściciele gier mają w swojej gestii dostarczyć serwery do gier, a nie Gabe
@wund3r: no tak ale w przypadku konsol to już płaczesz że utrzymanie PSN czy Live kosztuje. Utrzymanie Steama też kosztuje, a jakoś nie ma online passa. Generalnie to zaorałeś się sam.
Płacisz za grę i masz grę. Jeżeli to PC - to gra potrafi samofinansować się ze sprzedanej kopii gry, a PSN czy Live z
@aleroc: xD to kup sobie ps3 i zrootuj go XD. Jeżeli 200 stówy na rok to tak duży wydatek za ponad 12 gier w roku (przeważnie triple-A) nawet za takie, za którymi nie przepadasz, to pewnie wolisz sobie pograć za free ( ͡~ ͜ʖ ͡°).
@ciemny_kolor: XD przecież to właściciele gier mają w swojej gestii dostarczyć serwery do gier, a nie Gabe xD. On utrzymuje steama z prowizji ze sprzedanych gier xD.
Ty widzisz "darmowe" gry, ja widzę złodziejstwo i wzbogacanie się cudzą pracą.
Czy Ty Mireczku wiesz, że producenci konsol dopłacają do tych konsol? Wiesz, sprzedają poniżej kosztów produkcji. Kto teraz jest tutaj
@ciemny_kolor: no tak, jak dla mnie myslenie ze oni sa na skraju bankructwa jest na prawde naiwne... zeby marka playstation upadla to oni by chyba musieli dwie generacje konsol pod rzad maksymalnie z----c majac wyrobiona taka marke te ochlapy ktore rzucaja w ps+ niczym sie nie roznia od uscisku dloni prezesa w postaci swiatecznego bonusu + pakiecie pralin na oslodzenie goryczy po takim akcie dobroczynnosci ( ͡° ͜ʖ
@ciemny_kolor: @aleroc: porównanie EA Access do PS Plusa to jak porównanie samochodu do motoru - zupełnie inna liga , ale oferująca podobną usługę. Pamiętaj, że Microsoft ma live, a Sony PS Plus. Płatność za online jest sposobem na rekompensatę w stracie przy sprzedaży konsoli. Dodatkowo należy mieć na uwadzę, że utrzymanie PSN czy Xbox'owego odpowiednika też kosztuje kupę kasy... dlatego uważam dalej, że te 200 zł w porównaniu
@aleroc: do tego, MS, Sony i Nintendo pobierają wysokie opłaty aby można bylo tworzyć gry na ich platformy + trzeba płacić za weryfikację gier na kazdy rynek osobno. No biedne te korporacje fhuj są XD
@wund3r: dają gry aby ludzi zachęcić do kupna. Na PS3 ten abonament miał sens i był naprawdę dobry. Z premierą PS4 wiedzieli że im sprzedaż poleci w dół, bo mało gier, to zrobili z tego online pass i potem się chwalili jak to z premierą nowej konsoli, świetnie się abonament sprzedaje pomijając to że bez niego gry są obdarte z zawartości.
Abonamenty typu Game Pass czy EA Access- ok, płacisz
Ty widzisz "darmowe" gry, ja widzę złodziejstwo i wzbogacanie się cudzą pracą. Płacisz 250 zł za nową grę i producent konsoli śmieje ci się w twarz że pół zawartości (lub cała zawartość jeśli
sam fakt ze jak juz napisales sony bylo zmuszone
online pass to nic fajnego
tak, tak jakos kiedys multiplayer byl darmowy(na pc o dziwo nadal jest!) i firmy zarabialy a rynek gier tylko urosl od tamtego czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
wedlug tego wykresu ktory znalazlem, ps+ to raptem(razem z ps now) 10% zyskow sony, obeszli pewnie sie i bez tego ale skoro i na
@wund3r: no tak ale w przypadku konsol to już płaczesz że utrzymanie PSN czy Live kosztuje. Utrzymanie Steama też kosztuje, a jakoś nie ma online passa. Generalnie to zaorałeś się sam.
Czy Ty Mireczku wiesz, że producenci konsol dopłacają do tych konsol? Wiesz, sprzedają poniżej kosztów produkcji. Kto teraz jest tutaj
zeby marka playstation upadla to oni by chyba musieli dwie generacje konsol pod rzad maksymalnie z----c majac wyrobiona taka marke
te ochlapy ktore rzucaja w ps+ niczym sie nie roznia od uscisku dloni prezesa w postaci swiatecznego bonusu + pakiecie pralin na oslodzenie goryczy po takim akcie dobroczynnosci ( ͡° ͜ʖ
Abonamenty typu Game Pass czy EA Access- ok, płacisz