@Kozajsza: hehe oczywiście to dlatego że w usa jest dostęp do broni, inaczej fryzjer uszedł by z życiem, bo tamten nie miałby przecież z czego do niego strzelić ( ͡°͜ʖ͡°)
@Kozajsza: W Polsce jakoś mamy legalną broń czarnoprochową, setki jak nie tysiące nielegalnej broni przerobionej z wiatrówek i jakoś nie słychać o tych strzelaninach. Przypadków zabójstw z użyciem czarnoprochowca było kilka a przynajmniej o tylu słyszałem co nie zmienia postaci rzeczy że skrajnie zliberalizowanie dostępu do broni tak jak tego większość jej zwolenników chce bez edukacji i wytworzenia kultury posiadania broni na początku spowodowałoby podobne przypadki xD
W Polsce jakoś mamy legalną broń czarnoprochową, setki jak nie tysiące nielegalnej broni przerobionej z wiatrówek i jakoś nie słychać o tych strzelaninach.
@ryyj: idąc tym tokiem rozumowania, po co legalizować broń, wystarczy że kupisz sobie czarnoprochowca albo przerobisz wiatrówkę.
@NapalInTheMorning: Broń jest przecież legalna i stosunkowo łatwa do uzyskania jeżeli jesteś zdrowym i prawym obywatelem. Cały czas mówimy o całkowitej liberalizacji jak w USA by kupić ją jak bułki na dowód. A tutaj bez wytworzenia kultury posiadania broni byłoby no.. słabo. Ja jestem za, jak najbardziej ale stopniowo.
#bekazprawakow #usa #neuropa #4konserwy #konfederacja
Komentarz usunięty przez moderatora
( ͡º ͜ʖ͡º)
@czikita1337: Elo Janusz widzę ze masz internet z 2013 xDDDD
@ryyj: idąc tym tokiem rozumowania, po co legalizować broń, wystarczy że kupisz sobie czarnoprochowca albo przerobisz wiatrówkę.
Komentarz usunięty przez autora