Wpis z mikrobloga

• 0
Potrzebna pomoc. Chcę podłączyć #rejestrator dod. Posiadam #ford C-Max w którym mam stałe zasilanie w gniazdu zapalniczki (12v). Nie rozłącza mi prądu w żadnym czasie (czy to po godzinie, dwóch czy nawet trzech).
Jak podłączyć, aby wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a uruchomiło się po zapłonie.
Będę wdzięczny za pomoc.
#technologia #elektryka #elektronika #pomocy #samochody #mechanikasamochodowa #elektrykasamochodowa
DCMBS - Potrzebna pomoc. Chcę podłączyć #rejestrator dod. Posiadam #ford C-Max w któr...

źródło: comment_Vlq7vmpkV58yrsCWcW6PD9rp6euhUc7g.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zwykla ladowarka do telefonu. musisz miec ye gowno bo tam jest scalak. transformator etc..montuj gniazdo albo to rozkladaj i kable wyciagaj na zewnatrz. tam w srodku pewnie jest bezpiecznik.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GOGER czyli jak wepne w gniazdo zapalniczki dodatkowe tylko do tego i wyjnde z zapłonu (z skrzynki bezpieczników) to nie muszę dodatkowego bezpiecznika po drodze wyciągać, tak?
Sorry jeśli to głupie pytania ale #jestemzielony
  • Odpowiedz
@DCMBS: Ja bym to zrobil tak. zlapal nozke po bezpieczniku w skrzynce i wyprowadzil sobie zeby miec pod reka. rozdupcylbym to w drobny mak do golego ukladu i polutowal kable i wejscie i wyjscie. potem elegancko gesciutenko kabel schowal i koncowe wyrzucil przy zwierciadelku.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GOGER jest to jakaś myśl. Rozbiore, popatrzę i będę kombinował na dniach. Gdybym napotkał problem to się na pewno zgłoszę.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DCMBS: papierośnica plastikowa. o masz ja na gwarancji? jaka wtyka w kamere jest micro usb czy jakas dedykowana?

Końcówka jest ta jak kiedyś w aparatach nie micro
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DCMBS: ta i to w zasadzie cala filozofia. co tu rysowac w sumie. plus we wtyczce jest w srodku minus na płatkach po boku.

@GOGER
Ok. Jakbym coś nie ogarnął to będę pisał.
  • Odpowiedz
@DCMBS: i w sumie nie musisz psuc orygonalu. bierz jakakolwiek o podobnych parametrach output i tamta rozjeb a ta schowaj. kabel jakis trafisz utniesz usb czerwony plus czarny minus zazwyczaji cale miki.
  • Odpowiedz