Wpis z mikrobloga

• 0
Potrzebna pomoc. Chcę podłączyć #rejestrator dod. Posiadam #ford C-Max w którym mam stałe zasilanie w gniazdu zapalniczki (12v). Nie rozłącza mi prądu w żadnym czasie (czy to po godzinie, dwóch czy nawet trzech).
Jak podłączyć, aby wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a uruchomiło się po zapłonie.
Będę wdzięczny za pomoc.
#technologia #elektryka #elektronika #pomocy #samochody #mechanikasamochodowa #elektrykasamochodowa
DCMBS - Potrzebna pomoc. Chcę podłączyć #rejestrator dod. Posiadam #ford C-Max w któr...

źródło: comment_Vlq7vmpkV58yrsCWcW6PD9rp6euhUc7g.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@GOGER chodzi mi o jakiś konkretny #tutorial krok po kroku. Jak wyjść z tego bezpiecznika. Jakie są opcje. Czy po lampce wziąć? Ale tam też zasilanie jest dłużej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DCMBS: wiesz w syarszych autach bylo cos takiego jak zdalny plus zazwyczaj Zolty kabel z kostki euro. wylaczales zaplon i heja po pradzie.

Ja mam 2008. Czyli albo standby albo z bezpiecznika?
Bo standby i tak prąd ciągnie. Jeśli doładowuje baterie w dod, tak?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@DCMBS: niby tak ale zanim sie kondensatory rozladuja co jest napisane na naklejce na wtyczce lub na urzadzeniu. z wtyczki input output?nie wiem. Musiałbym zajrzeć. Ale wtedy prąd pobiera. Bynajmniej teoretycznie, tak?
  • Odpowiedz