Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@?...

Postawili w parku niedaleko mnie tężnię. Super pomysł, sam chętnie będę korzystał i uważam że to świetna sprawa. Ale czy ktoś mi może wytłumaczyć na ki #!$%@? ktoś tam postawił płotek? Ja #!$%@?, polacy biedacy najchętniej by wszystko zapłocili.

Czy może ktoś mi wyjaśnić jaka jest funkcja tego płotka? Dlaczego? Jeśli jedynym argumentem jest antySebastianizm to ten płotek jest śmiechem na sali. Seba przez taki płotek na luzie przeskoczy. Trzeba było dać drut kolczasty, to wtedy może by ten płot coś dał.

Nigdzie na świecie nie grodzi się tak wszystkiego tak jak w Polsce. I to jest totalna bezmyślność ludzi którzy za to odpowiadają. Wyjdźcie na zewnątrz i spójrzcie dookoła. Wszystko zagrodzone - gdzie nie spojrzycie. Jak w Guantanamo.

Jak wyjedziecie gdziekolwiek na zachód to zwróćcie uwagę jak bardzo tam się wszystkiego nie grodzi. W zasadzie nie istnieje coś takiego jak osiedle strzeżone. A na pewno nie w takiej skali jak tu. No ale w Polsce oznacza to elitarność. Dramat. A potem się zastanawiamy dlaczego polskie społeczeństwo jest aż tak podzielone - a to się zaczyna właśnie tutaj.

#architektura #urbanistyka #warszawa #ursynow #polska #bekazpodludzi
peetee - Ja #!$%@?...

Postawili w parku niedaleko mnie tężnię. Super pomysł, sam c...

źródło: comment_ubhsjU7f1ZSmMC7x28DEOdpaY1snzdk2.jpg

Pobierz
  • 10
Z terenów ogrodzonych płotkiem można wywalać patole

@SrebrnyKnur: Kto wywala tą patolę i dlaczego? Dlaczego patola nie może siedzieć w parku?
Jeśli patolę przepędza ochroniarz/policja to może ją przepędzać zarówno bez płotka - jeśli oczywiście ma powód.
A jeśli chodzi o place zabaw to wystarczy zabronić patoli siedzieć na placu zabaw i tyle.

Przecież ten płotek tymbardziej Sebę zachęca żeby tam wejść - bo jest nielegalnie.
@peetee: Płoty się stawia bo ludzie syf robią. Zobacz na elewacje budynków, gdzie jest brak ogrodzenia to po roku świeżo zrobionej elewacji zamazne przez sebków osiedlowych..
Zobacz na elewacje budynków, gdzie jest brak ogrodzenia to po roku świeżo zrobionej elewacji zamazne przez sebków osiedlowych..

@luki201: czyli mamy dostosowywać się do Sebków które terroryzują ten kraj i tworzyć sami sobie guantanamo. Dramat.
@peetee: Ty no w sumie #!$%@? racja XDD pod moim blokiem jest plac zabaw tzn. na jego terenie i blok i plac są ogrodzone i ktoś sobie wymyślił dodatkowy płot od placu do śmietnika który ma 2 cały czas otwarte bramy więc stoi tylko żeby stać XDDD a w blokach obok właśnie zakładają takie klatki na smietniki XDDDDD. Tylko że stoją klatki a śmietniki z jakiegoś powodu stoją obok XD. Gdzie