Wpis z mikrobloga

@Seba_Kot: to źle świadczy że próbka która dana jest bezpośrednio z firmy KFD ma więcej białka niż próbka która została kupiona przez zwykłego kowalskiego. Pisanie że ktoś nie przyłożył się do swojej pracy też nie jest ok.
  • Odpowiedz
@LuCzadoreQ
Nie, to świadczy o tym, że jest coś takiego jak niepewność wyniku badania oraz to, że nie każdy lab dobrze sobie radzi z np. białkami mleka bo badają np. głównie białka mięsa. Dlatego kfd czy niektórzy inni producenci, badają w różnych miejscach, często np. 2-3 jednocześnie, aby wykluczyć pomyłkę. Wpadki ośrodków badawczych zdarzają się niestety dość regularnie.

@Zgnity_Ziemniak  A mnie doszły słuchy, że to biała milosc Naplecioka, stad taki
  • Odpowiedz
@LuCzadoreQ
Przykład na samym dole. Najpierw hamilton i aby upewnić się co do profilu cukrowego - eurofins. To dość częste. W ten sposób kontrolujemy nie tylko jakość produktu końcowego, ale też surowce (przed rozpoczęciem produkcji) jeśli podejrzewamy błąd badania. Surowiec jest ten sam w obu produktach, a i tak widać rozbieżność między dwoma ośrodkami. Niewielką, ale jednak. Podobnie jest często z białkami.
Dla większości ludzi takie rozbieżności typu 0,2% czy nawet
  • Odpowiedz
@MolibdenowyTadeusz: Nie dodało mojej wypowiedzi więc w skrócie.
Nawet 30zł więcej wydane na gorszy produkt jest nie na miejscu. A dla mnie to nie jest 30zł.
Po treningu jem 100g prochu, 5x4*100=2kg średnio w miesiącu.
Rano jem prawie zawsze posiłek z WPC, a zazwyczaj 2 jem, takie bo jeden to owsianka drugi szejk zaraz po przebdzeniu, żeby czasu nie tracić. 75g na porcję 30* 150g=4,5kg miesięcznie.
Ok 5kg paszy na
  • Odpowiedz
@MolibdenowyTadeusz: Po Regular brzuch mi w--------a jak zjem więcej niż 30-40g. Po premium 200g i nic.
Nie wiem dlaczego z laktozą nie mam problemu. Tylko tyle powiem. Pytaj innych. Dla mnie zresztą bezsmakowe smakuje jak gips, tym bardziej, że oni mają bardzo dobrze odfiltrowane to WPC to smaku tutaj z racji braku laktozy i tłuszczu nie będzie.
  • Odpowiedz