Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Ktoś mi wytłumaczy czemu osoby wierzące są tak wyśmiewane? Czemu nie potrafią uszanować że ktoś wierzy w Boga - to jego sprawa, no sorry ale ja tego nie rozumiem, no chyba że macie te 15 lat to spoko.
#wiara #chrzescijanski #religia #katolicyzm
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Adom007 ja szanuję ludzi, którzy szanują mnie. Natomiast mnóstwo zagorzałych katolików, których znam, buduje im okropny stereotyp - właśnie brakiem poszanowania dla inności w kwestii wyglądu, stylu życia lub wiary
  • Odpowiedz
@Adom007: mowisz o tych gimnoateistach lewackich co pluje zarem? to sa dzieci w wieku gimnazjum co gowno wiedza o życiu a ideologie to maja po tacie kominiscie za PRLu, ktory bije zone za pójście do kościoła.
  • Odpowiedz
@Adom007: bo gdyby było normalnie to zamykali by w pokojach bez klamek ludzi, którzy twierdzą, że obserwuje nas jakiś staruszek z chmur, świat ma 8000 lat i jest płaski a to wszystko dlatego, że ktoś 2000 lat temu napisał jakieś dyrdymały. To wg. nauki jest choroba psychiczna i czemu mamy się godzić na życie z psycholami chodzącymi po ulicy?

Choremu nie powiesz żeby się leczył?
  • Odpowiedz
@Adom007: to troche tak jakbym wierzył ze mikolaj przylatuje na saniach i daje prezenty pod choinke. No niby moja sprawa ze w to wierze ale i tak by cie bawilo gdybys o tym uslyszal.

W osobach wierzacych zawsze widac jak mocno kosciol wyprał mozgi. Pomijajac ze slowa kosciola a pismo swiete to dwie rozne sprawy. To zawsze zastanwialo mnie jak po przeczytaniu pisma swietego mozna chciec czcic takiego boga. Takie
  • Odpowiedz
Ktoś mi wytłumaczy czemu osoby wierzące są tak wyśmiewane? Czemu nie potrafią uszanować że ktoś wierzy w Kosmitów/Wróżki/Duchy - to jego sprawa, no sorry ale ja tego nie rozumiem, no chyba że macie te 15 lat to spoko.

@Adom007:
  • Odpowiedz
a w jaki sposob ci "psychole" konkretnie Tobie zagrażają?

@StefanB12: @Adom007:

Ci psychole bardzo mi przeszkadzają bo np. nie pozwalają mi robić zakupów w niedzielę, bo są święcie przekonani, że stworzyciel wszystkiego musiał sobie na koniec odpocząć i dlatego oni też będą odpoczywać siódmego dnia i przy okazji mają tak robić wszyscy inni, bo przecież Polska to nie państwo świeckie ale ciemnogród więc wszyscy mają cierpieć
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP: Nadal nie wytłumaczyłes, bo zaden katolik nie stoi przed sklepem i nie zabrania Ci robic zakupow. Także nie wiem w jaki sposob Ci katolicy tego zabraniaja. Chyba że u Ciebie pod sklepem tak jest, to powiedz trzeba bedzie tych ludzi nawrocic. Jak porozmawiasz z prawdziwym katolikiem, to Ci powie, ze jestes wolnym człowiekiem i możesz robic co chesz.
  • Odpowiedz