Wpis z mikrobloga

#pytanie do Mirków / Mirabelków mieszkających na najwyższym piętrze w nowym budownictwie: czy wybór najwyższej kondygnacji wiąże się z jakimiś realnymi problemami typu wysokie rachunki za ogrzewanie zimą / upał latem / problemy ze szczelnością w deszcz? Jakie macie swoje doświadczenia? Polecacie / odradzacie? Z góry dzięki za sugestie.

#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #budownictwo #kupnomieszkania #nieruchomosci
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@evolved: jak jest opomiarowane to będzie drogo. Jak sypialnia ma okna na wschód to montuj klimę i rolety bo latem się ugotujesz, nie mówiąc o pobudce 5:40 słońce prosto w ryj. Generalnie to ta, latem gorąco, zimą zimno :]
  • Odpowiedz
@evolved: u mnie w 10 letnim bloku mam
1) problem z wiatrem, który wwiewa do mieszkania przez wentylację przy mocniejszych podmuchach (a mieszkam w gdańsku, i wieje całkiem często)
2) w wakacje jest bardzo gorąco, ale nie wiem czy to kwestia ostatniej kondygnacji czy ekspozycji na południe

Ale mimo to polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@evolved: Kolega mieszka i bardzo przeszkadza mu szum wentylatorów znajdujących się na dachu - w bloku jest wentylacja mechaniczna, ale jakaś taka dziwna. Do tego też słyszy napęd windy który znajduje się obok na dachu.
  • Odpowiedz
@evolved: Wolę słuchać odgłosów deszczu, szumu wentylacji czy mieć ciepło w lecie niż słuchać biegania bombelków o 5 rano, jak ktoś odkurza o 1 w nocy czy chodzi po parkiecie w chodakach. Długo mieszkałem w super akustycznym mieszkaniu, o ile sąsiadów zza ścian dało się jeszcze przeżyć to z góry było słychać dosłownie wszystko - od tamtego czasu twierdzę, że w bloku tylko ostatnie piętro.
  • Odpowiedz