Wpis z mikrobloga

natomiast sam się zafiksowałeś w obronie, tylko nie wiem przed czym

@Kaczus2B: to z pobudek patriotycznych, bronię noblistki przez ludźmi plującymi na Polskę i Wielkich Polaków
  • Odpowiedz
@Croudflup: to jest tak żenujące czytać wysrywy baranów. Mam wrażenie, że całą dyskusję w internecie zdominowały płatne trolle i to właśnie one, na zlecenie politruków, produkują te paszkwile
  • Odpowiedz
@Croudflup:
A to nagle cytaty są złe, jeśli się nie bronią? Halo, policja cytatowa? Proszę przyjechać na wykop...
Big Brothera też trzeba całego obejrzeć, żeby wyrobić sobie opinię, że to rozrywka dla plebu?

Tokarczuk to bardzo sympatyczna grafomanka o warsztacie na poziomie Danielle Steel. Wasze zasapane pojękiwania nic w tym temacie nie zmienią. Zwłaszcza że jesteście intelektualnie imposybilni, by ten noblowski werdykt uzasadnić, a ten realnomagiczny ściek wyzuty z treści
  • Odpowiedz
@kropek00:

bawi mnie również to jak prawaki mylą sukces komercyjny z powodami dla których przyznano jej Nobla

Sukces komercyjny w dzisiejszych czasach jest świetnym - choć pomocniczym - probierzem wartości danej literatury. Na pewno nie jest warunkiem wystarczającym, by na Nobla zasłużyć, ale trudno bronić potworków Tokarczuk, których nie czytały nawet wrocławskie hipsterki, które teraz rzuciły się masowo do księgarń, żeby był szpan na dzielni w Psim Polu.
  • Odpowiedz