@eiaculatiopraecox: Możliwe. Ale to sugeruje, że smalec był zdecydowanie zbyt nienasycony (albo masz tropiki w mieszkaniu). Staram się tutaj ładować w opór nasycone tłuszcze, i ograniczać w miarę możliwości źródła nienasyconych. Tłuszcz mleczny jest jednym z najbardziej nasyconych wśród źródeł zwierzęcych powszechnie dostępnych; słonina ze słonia byłaby może lepsza, ale nie mam dostępu.
@anonymous_derp: czemu to żarcie albo jest absolutnie obrzydliwe albo jak jest do przyjęcia to wyglada jak rzygi ? To celowy zabieg ? Przecież to wygląda jakbyś nasrał na ten talerz.
@kakuter: 1/3 całości to wygląda mi bardziej na umiar, a nie "wcale". Mam podejrzenie, że jednym z głównych czynników obesogennych jest nadmiar tłuszczy nienasyconych, w szczególności wielonienasyconych.
@kakuter: Nadkonsumpcja węglowodanów jest bezpośrednią przyczyną, ale nie wyjaśnia, czemu ludzie zaczęli nagle jeść więcej węglowodanów, utrzymując tłuszcz i białko na dawnych poziomach, skutkując dużą nadwyżką kaloryczną. Hipoteza z wykładu wyżej sugeruje, że problemem jest rodzaj tłuszczu, który się zmienił - na znacznie bardziej nienasycony.
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #keto #mieso #zerocarb #carnivore #dietakarniwora #dieta #bederzigol
Do czarnolistowania: #69762700e1624c438ad6d2981e4698a7
@anonymous_derp: Miksowałem żółtka ze smalcem i wychodziło nawet coś podobnego do majonezu.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tutaj też mamy ciekawy eksperyment n=1 na ten temat: https://fireinabottle.net/introducing-the-croissant-diet/
Koleś zakupił kwasu stearynowego (jedna z głównych form magazynowych tłuszczu u zwierząt), zmieszał z masłem,
@kkk240: @SpawaczPolimeru: @Reevder: @kakuter: Za mało.
@balbezaur: Za dużo.