Wpis z mikrobloga

mechanik zadzwonił i nie wymieni mi rozrządu w moim prostym silniku tsi z łatwym dostępem do wszystkiego bo niby nie posiada jakiegoś elektronicznego narzędzia bez którego później auto będzie wywalało błędy

własne tak mi idzie rozwiazywanie problemów, nawet najprostsza wymiana którą byle mietek powinien potrafić zrobić rośnie znowu do rangi jakiegoś bagna które będzie się ciągnąć
Teuvo - mechanik zadzwonił i nie wymieni mi rozrządu w moim prostym silniku tsi z łat...

źródło: 1000016841

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 858
z drugiej strony szanuję że odmawia wymiany przez własne ograniczenia zamiast kombinować i odwalać fuszerke
  • Odpowiedz
  • 710
@Teuvo świetny mechanik godny polecenia nieironicznie że chociaż odmówił zamiast zrobić i powiedzieć że te błędy to pan za tydzień przestaniesz zauważać
  • Odpowiedz
@Teuvo: mi wlasnie od czasu wymiany rozrzadu i sprzegla wywala komunikat o pilnym serwisie, za kazdym razem jak dodaje gazu na 70/100%. Na nagrzanym juz jest okej, ale jak wcisne mu przy 160-170 to rowniez wywala blad. Nie mam kiedy podjechac do niego ale zapewne i tak powie ze to nie jego wina XD
  • Odpowiedz
@Teuvo: w 1.5 tsi potrzeba specjalnego narzędzia do kalibracji wariatorów wałków rozrządu (jak coś nie p-------m). Koszt narzędzia ok 12.000 zł. Są mietki które robią na "łoko" i jak się nie uda to na desce choinka błędów. 1.5 tsi rozrząd albo w ASO albo w konkretnym warsztacie VAG.
  • Odpowiedz
@Teuvo: oo 1.5 ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoń do aso, z tego co się orientowałem to biorą około 2,5k/3k. Jaki przebieg? Może jeszcze nie ma potrzeby ruszać.
  • Odpowiedz
@Teuvo: nie wiem co ci Żydzi zrobili w silnikach tsi, ale w bmw po 2003 roku jak chcesz wymienić rozrząd, to nie ma tych oznaczeń pozycji, więc bez ultra skilla lub przyrządu wymiana łańcucha czy zębatki poza żydem Aso jest zawsze ryzykiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A pomylenie się o ząbek w którymś miejscu kończy się trwałym uszkodzeniem silnika
  • Odpowiedz