Aktywne Wpisy
rales +274
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)
LIPIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,7% - 183 mandaty (⬆ 0,1%)
2. Koalicja Obywatelska - 29,1% - 157 mandatów (⬇ 1%)
3. Konfederacja - 12,5% - 54 mandaty (⬆ 1%)
4. Trzecia Droga - 9,6% - 36 mandatów (⬇ 0,3%)
5. Lewica - 8,4% - 29 mandatów (⬆ 1%)
Wojciech_Skupien +234
xD
#inflacja
#inflacja
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #chleb #zakwas
Ja tam jadę najprościej jak się da.
Ale powiedz 75%?
Dla mnie 66% to już jest dużo.
Tylko że u mnie chleb dojrzewa na blacie i piekę bez foremek.
Dobra mąka, dobrze wyrobiona siatka glutenowa, dobrze przeprowadzona fermentacja to powyżej 80% się da.
A jak często składasz ciasto?
I co daje 80% wody?
Ja piekę na kamieniu od pizzy zarąbista sprawa. Bez kamienia 1h z kamieniem 22-25 minut.
Bałem się że się nie upiekł ale już pół poszło
@Jeden_Dwa_Trzy_: jak wyżej "chleb" hamelmana. Fb grupa piekarnicza brać. Yt film pod tytułem "szkodnik najlepszy"
No i robię na mieszanym zakwasie.
Szczerze to testowałem wcześniej i nie czułem różnicy
A co do kwasowości. To dla mnie jest ok.
Ale ja na żytnim zakwasie robię pszenny chleb.
Typowy trójfazowy nawet przy książkowych proporcjach był zbyt kwaśny dla mnie.
rośnie mi bez problemu. Chciałem jednak spróbować swoich sił z zakwasem pszennym i z tego co obserwuje nie jest tak silny jak żytni. Może spróbuje rzeczywiście zwiększyć jego ilość.