Wpis z mikrobloga

@tennlan: bez monitora jest drastycznie poniżej granicy opłacalności, bo to u----i..
proc 600, mobo 600, zasilacz 300, ram 200..
tak, ceny z tyłka, ale na oko tak bym to wycenił..
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NagiMiecz: ale jeszcze GPU całkiem nieźle do tego co napisałeś, ten model nowy 900zl stoi
Więc po mojemu:
CPU 450
GPU 600
MOBO 400
PSU 250
RAM 250
  • Odpowiedz
@tennlan: a, sorry, GPU nie widziałem, mobo nieopłacalne bo mogą być problemy z 3gen Ryzenów (nie wiem czy w końcu dali aktualizacje mikrokodów, nie zagłębiałem się)..
Ramu w sumie nie wiadomo ile jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@NagiMiecz: 16 w dualu :) a co do płyty to ciężko znaleźć info, ja tu planowałem po cichu przyszłoroczny gen jeszcze w to wsadzić xD
  • Odpowiedz
@tennlan: cena jest normalna, nie jakaś okazyjna ale można brać. Najgorsze że koleś używał tego bez obudowy. Kij wie co z tym robił, czy płyta nie jest jakaś porysowana albo pogięta. Bo raczej nie jest przystosowana żeby sobie leżeć na punktach lutowniczych.
@NagiMiecz: Wsparcie am4 jest do 2020, więc nowe proce raczej będą pasować.
  • Odpowiedz
@NagiMiecz: No to fakt, ale mogą pominąć wsparcie starszych generacji żeby zrobić miejsce. Wszyscy mówili że b350 nie obsłuży ryzenów 3000, a jednak obsługuje. Amd wywiązało się z umowy i na b350 można sobie wsadzić nawet 16 rdzeniowe proce jeśli ktoś się nie boi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gen 4 to ma być tylko poprawiony gen 3, wiec nie sadze zeby trzeba było duzo miejsca na
  • Odpowiedz