@tennlan: a, sorry, GPU nie widziałem, mobo nieopłacalne bo mogą być problemy z 3gen Ryzenów (nie wiem czy w końcu dali aktualizacje mikrokodów, nie zagłębiałem się).. Ramu w sumie nie wiadomo ile jest ( ͡°͜ʖ͡°)
@tennlan: cena jest normalna, nie jakaś okazyjna ale można brać. Najgorsze że koleś używał tego bez obudowy. Kij wie co z tym robił, czy płyta nie jest jakaś porysowana albo pogięta. Bo raczej nie jest przystosowana żeby sobie leżeć na punktach lutowniczych. @NagiMiecz: Wsparcie am4 jest do 2020, więc nowe proce raczej będą pasować.
@NagiMiecz: No to fakt, ale mogą pominąć wsparcie starszych generacji żeby zrobić miejsce. Wszyscy mówili że b350 nie obsłuży ryzenów 3000, a jednak obsługuje. Amd wywiązało się z umowy i na b350 można sobie wsadzić nawet 16 rdzeniowe proce jeśli ktoś się nie boi ( ͡°͜ʖ͡°) Gen 4 to ma być tylko poprawiony gen 3, wiec nie sadze zeby trzeba było duzo miejsca na
@NagiMiecz: @wykopowynoob: ale tak naprawdę w perspektywie kolejnych 2-3 lat mógłbym do tej płyty przy kolejnym upgrade wrzucić nawet ryzena 3900 bez OC i też będzie odczywalny przyrost mocy
@tennlan: Niby tak, ale póki co to nawet 8 rdzeni ma spory zapas na przyszłość. Ja bez zastanowienia bym wybrał 8 rdzeniowego ryzena 4000 ponad 3900x ( ͡°͜ʖ͡°)
https://www.olx.pl/oferta/pc-amd-2600-3-9ghz-msi-x370-corsair-tx650m-g-skill-ripjaws-v-3200-CID99-IDCIf12.html
#pcmasterrace #komputery
Więc po mojemu:
CPU 450
GPU 600
MOBO 400
PSU 250
RAM 250
Ramu w sumie nie wiadomo ile jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tennlan: wątpię :P
@NagiMiecz: Wsparcie am4 jest do 2020, więc nowe proce raczej będą pasować.