Zeszła noc była przełomem w moich badaniach można rzec. Badaniach jakie prowadzę na sobie, od długiego czasu, nad doświadczeniami LD i OOBE. Mam nowe wnioski.
Otóż od jakiegoś czasu, biorę leki - wenlafaksyne i hydroksyzynę przed snem. Na problemy z nerwami.
Nie spodziewałem się co z tego wyjdzie pod względem LD i OOBE!
Otóż: Wczoraj na jeden dzień, miałem przerwę od tych leków. I co się stało w nocy? Przez kilka godzin, miałem ciągle nawracające OOBE. Tak jest. Gdy tylko zamknąłem oczy zaraz miałem w mózgu ,,Brain zapsy", szumy, hałas, poczucie unoszenia się w górze itd. no i, uwaga, uczucie czyjejś obecności a potem śmiertelny strach gdy słyszałem jakiej krzyki itd. ot typowe doświadczenie tego typu. Cały czas oczywiście będąc świadomym. Później gdy już przezwyciezylem strach, miałem jak zawsze LD. I to kilka razy.
Wnioski:
Uważam że LD i OOBE to jak wcześniej pisałem nie są żadne ,,paranormalne" cuda, tylko błędy mózgu, poprzez pewno niewłaściwa gospodarkę hormonalna itp. dodaj ja mam np. nerwicę. Błędy jakże przyjemne, i fajne. W jakiejś pracy czytałem że byc może przyczyną OOBE jest mikropadaczka.
Skąd taki wniosek? - stąd, że coś w tym jest, bo moje eksperymenty wykazały, że podczas brania leków wyżej wymienionych, nijak osiągnąć LD i OOBE nie mogłem! Zadną metodą. To samo po clonozepamie - który działa m.in. przeciwpadaczkowo.
@wujeklistonosza: Nie piszę o osobę bo nie doświadczyłem i podchodzę sceptycznie. Nie rozumiem natomiast czemu LD miałoby być traktowane jako coś paranormalnego a tym bardziej błąd mózgu. Zwykłe uświadomienie sobie w śnie że to sen i tyle. Żaden błąd czy czary, po prostu świadome działanie.
@ale-fruwa-kosmonauta: Właśnie mialam podejrzenie padaczki, wykluczono. Ostatecznie lekarz kazał przyjmować opipramol przed snem i fakt, na początku jak przyjmowałam to nie doświadczałam tego stanu, ale była to przerwa na tyle krótka i naturalna dla mojego organizmu, że nie wiem czy można ją przypisać lekom. Szczególnie, że w trakcie brania leków gdy przypadłość powróciła, zwiększyłam dawke ale to juz wtedy nic nie dało. Osobiście jednak sądzę, że leki mogą mieć związek
@ale-fruwa-kosmonauta: Pisze z perspektywy dwóch poglądów. Po prostu nie widzę powodu dla którego fakt sterowania przez mózg miałby wykluczać przenikanie do innej rzeczywistości. Przecież się wtedy nie umiera, ciągle jest się połączonym z mózgiem
@Perkotka: @ale-fruwa-kosmonauta: może i OOBE jest opuszczaniem ciała do innej rzeczywistości, ale na 100% nasze ,,ciało astralne", nie znajduje się i nie ,,chodzi" po tym sam świecie co ciało, czyli świecie realnym. Wiem to po licznych testach na sobie przez lata, gdzie powodowałem OOBE, (inaczej niż LD, to dwa całkiem odmienne odczucia, OOBE można osiagnąć poprzez LD jak i bez niego równie dobrze).W tych testach, jak nieraz opisywałem,
@wujeklistonosza: Watpie ze oobe jest jedynie projekcja umyslu. Powodem tego sa doswiadczenia w stany hipnozy i hipnoze regresyjna, channelingi. Jestesmy niesmiertelna energia, blokowana przez ograniczone cialo, umysl i ingerencje w nasz byt.
@maze: mozliwe, mam nadzieję że uda mi się to zbadać i potwierdzić ostatecznie, że mamy do czynienia z faktycznym opuszczaniem ciała, bo póki co, wszystko wskazuje że to brednie, i dziwnym trafem większość osób myślących że jest inaczej, cierpi na jakieś choroby lub jest wrogami nauki (a to też powinno być uznane za chorobę).
Przykład Pan Darek Sugier - wydał książkę o OOBE, a potem zwariował i leczył się przykuty
Zobaczcie co odwaliło ABC/NBC. Trump jest wyższy od Kamali o 30 centymetrów. A wygląda na tak samo wysoką a w niektórych momentach nawet na troxhę wyższą XD Tak ustawili kamery. Można rozpoznać to też po wysokości mikrofonów, które są przecież w takiej samej odległości od ust. #trump #usa #debata
Otóż od jakiegoś czasu, biorę leki - wenlafaksyne i hydroksyzynę przed snem. Na problemy z nerwami.
Nie spodziewałem się co z tego wyjdzie pod względem LD i OOBE!
Otóż:
Wczoraj na jeden dzień, miałem przerwę od tych leków. I co się stało w nocy?
Przez kilka godzin, miałem ciągle nawracające OOBE. Tak jest. Gdy tylko zamknąłem oczy zaraz miałem w mózgu ,,Brain zapsy", szumy, hałas, poczucie unoszenia się w górze itd. no i, uwaga, uczucie czyjejś obecności a potem śmiertelny strach gdy słyszałem jakiej krzyki itd. ot typowe doświadczenie tego typu. Cały czas oczywiście będąc świadomym. Później gdy już przezwyciezylem strach, miałem jak zawsze LD. I to kilka razy.
Wnioski:
Uważam że LD i OOBE to jak wcześniej pisałem nie są żadne ,,paranormalne" cuda, tylko błędy mózgu, poprzez pewno niewłaściwa gospodarkę hormonalna itp. dodaj ja mam np. nerwicę.
Błędy jakże przyjemne, i fajne. W jakiejś pracy czytałem że byc może przyczyną OOBE jest mikropadaczka.
Skąd taki wniosek? - stąd, że coś w tym jest, bo moje eksperymenty wykazały, że podczas brania leków wyżej wymienionych, nijak osiągnąć LD i OOBE nie mogłem! Zadną metodą. To samo po clonozepamie - który działa m.in. przeciwpadaczkowo.
#oobe #ld #ciekawostki #psychologia #swiadomysen #sen #truestory
Nie rozumiem natomiast czemu LD miałoby być traktowane jako coś paranormalnego a tym bardziej błąd mózgu. Zwykłe uświadomienie sobie w śnie że to sen i tyle. Żaden błąd czy czary, po prostu świadome działanie.
wołam @Perkotka. Co myślisz o tym poście?
Czyli OOBE wg Ciebie jest projekcją stworzoną przez mózg, a nie jakimś wymiarem duchowym który istnieje poza naszą rzeczywistością?
Przykład Pan Darek Sugier - wydał książkę o OOBE, a potem zwariował i leczył się przykuty
I co się stało?
OOBE miałem dwie noce z rzędu, tak uciążliwe że prosiłem aby się nie działo jak tylko zamknę oczy.