Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +158
No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
źródło: IMG_1255
Pobierz
SzubiDubiDu +49
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

Hej, mam kilka pytań odnośnie nowego telefonu:
1. Dopiero co kupiłem pierwszy produkt Apple, Iphone 8, z rozpędu prawie zainstalowałem uaktualnienie do 13.2.3(z 12.4.1), bo wiedziony doświadczeniem z Androida i MIUI, jeśli jest 2.3 za 13stką, to już dość późna wersja, na bank stabilna, ale coś mnie tknęło, wygooglowałem i dalej nie polecą nawet tej późnej wersji, tylko kurde już pobrałem, teraz w ustawieniach jest czerwona jedynka przy upgrade(że niby się domaga, bo już pobrałem), wyłączyłem autoupgrade, ale boje się że mi samo wgra przy restarcie, czy w nocy po podłączeniu do ładowania(no chyba nie powinno?)
2. Co polecacie do Wypoku(szczególnie mikro), na Androidzie mam Wykop Mobilny, na IOSie jest jakiś Zakop i Wykop(Oficjalny?) z dwoma gwiazdkami, rozumiem że Zakop ty taki Wykop Mobilny po IOS i to instalować, a Wykopu nawet patykiem nie tykać?
3. W androidzie(Redmi Note 4) korzystałem z SwiftKey Keyboard, bo nie pasowała mi ta wbudowana, ta w Iphonie 8 jest OK, ale nie widzę numerków/przecinków, kropek na głównej klawiaturze(musze przełączać na znaki specjalne), mega wkurzające, idzie to ustawić, czy instalować SwiftKey?
4 Czasem jak odblokuję telefon palcem, to przesuwa mi 1/3 pulpitu w dół, pojawia się taka strzałka ze można go wyciągnać w górę, co to jest i jak to wyłączyć:)?
5. To pytanie jest dłuższe, TL;DR: czy używać ładowarki indukcyjnej w Iphone8, czy sobie odpuścić, skraca życie baterii?
Mam na oku taką ładowarkę indukcyjną w sklepie stacjonarnym, chyba będzie dobra do Iphone'a 8?
https://www.rebelelectro.com/km0129
Naczytałem się o tych tanich z allegro poniżej 50zł(, szczególnie jednej, najpopularniejszej, komentarze na allegro fajna sprawa), że trzeba idealnie równo położyć telefon co do milimetra, a i tak czasem nie załapie(ta łapie pionowo i poziomo bez problemu), że ładuje cała noc i nie może doładować, że nagrzewa przewód, samą ładowarkę a w szczególności telefon, tak że niemal parzy:), wtedy przestaje się ładować, wyskakuje ostrzeżenie o przegrzaniu(chodzi o wszystkie telefony, nie tylko jabłka), jako że wymiana baterii w nowym jabłku mi się nie widzi, to nie wiem czy sobie nie odpuścić, z drugiej strony pobawiłem się tą, wydaję się OK.
Martwi mnie trochę to, ze niektórzy piszą ogólnie, że nawet dobre ładowarki indukcyjne skracają życie baterii szybciej, niż normalne, kablowe ładowanie. Ile jest w tym prawdy i jak się ma to Iphona 8, który chyba jest pierwszym modelem z indukcyjnym ładowanie, a wiadomo jak to jest z nowościami.
Ta którą mam na oku nie jest demonem prędkości(może to lepiej jeśli chodzi o ewentualne przegrzewanie, wklejam z opisu ze stronki):
Napięcie wejściowe: 5 V / 2 A; 9 V / 1,7 A
Napięcie wyjściowe: 5 V / 1 A; 9 V / 1,1 A
w dotyku jest solidna, plastik dobrej jakości, tak naprawdę to jej nie potrzebuję aż tak mocno, bardziej jestem zaciekawiony nowinką, bo nigdy nie miałem telefonu z ładowaniem indukcyjnym(znaczy miałem Samsunga S7, ten chyba miał, ale o tym nie wiedziałem), bardziej bym wolał zamontować coś w paździerzowym stole/w drewnianej półce, bo widziałem że są takie ukryte moduły w meblach. Pewnie trzeba od dołu wyfrezować prawie do zera, tam zamontować panel i szpanować nikomu(nikt do mnie przychodzi dość często) niewidzialnym ładującym stołem. Indukcyjne ładowanie w IPhone 8: Warto/odpuścić sobie?(priorytetem jest "higiena" baterii).
Dzięki :)!
źródło: comment_KBlbjjzU1qq2AfGI0269KrS7lzrWrns5.jpg
Pobierzad 1. zawsze znajdą się tacy, którzy nie polecają update'u. Jak coś Ci działa idealnie to szukasz po necie i piszesz posty jaki system, czy po prostu z niego korzystasz? 13 nie mam, bo nie wspiera mojego modelu, ale dotychczas leciałem wręcz na betach i było spoko. Raz mi się zdarzyła przykrość w postaci uciekającej baterii. Tyle, imo warto instalować.
ad 2. Zakop, oficjalna już po pół roku wróciła
ad1 aktualizuj zawsze od razu to bedzie opcja wrocic w razie czego (noe teraz juz za pozno zeby z 13 na 12 wrocic ale na przyszlosc)
ad2 niektorzy robia sobie skrot i korzystaja z